- Vi er et festband som startet for én måned siden. Ole Johan, som er vokalist, ble spurt om å gjøre en jobb på Storås, og dermed ble bandet samlet sammen og vi var i gang, sier bassist Sturla Hveding.

Bandet består av Hveding (21), vokalist og gitarist Ole Johan Østhus (20), gitarist Kristian Myre (21) og trommis Sivert Husdal (20).

Ble liv på Storås

- Det ble så mye liv på den jobben på Storås, at vi ble booket på to nye jobber samme kveld. Da fant vi ut at vi ville gjøre mer av dette. Folk synes det er artig at litt yngre folk tar tak i den gamle festmusikken, som Elvis, Dire Straits og trønderrock. Men så er vi også single alle fire, og hovedgrunnen til at vi har begynt med band igjen, er jo piker og vin, sier Hveding.

De fire kjenner hverandre fra musikklinja på Follo, og har spilt sammen i band tidligere. For tre år siden gikk de til landsfinalen i UKM med det daværende bandet sitt.

- Vi er fire bestekompiser som har funnet igjen gleden ved å spille i band, og det er kult er vi er spurt om å spille på O75 på fredag. Det er jo en litt mer urban og kul plass, som satser på livemusikk på fredagene, sier Hveding, om utestedet i Orkdalsveien.

Har fått oppdrag

For det ferske bandet blir det orkdalsdebuten som skal foregår på O75 fredag, etter å ha blitt veldig godt mottatt på Storås. Utover sommeren har de jobber i bryllup, 50-årslag og satser på at det blir en del fester. De baserer seg på nettopp på den gode, sangbare festmusikken som alle kjenner.

- Det er ganske tidkrevende å ha et band som skal lage egne låter, og det har heller ingen av oss hatt ambisjoner om. Det er enklere å øve inn et repertoar på 50 låter og spille i bryllup og til fest. Det er et større marked for det, enn å komme gjennom nåløyet med egenprodusert musikk, sier han.

Alle fire blir studenter til høsten, tre i Trondheim og én i Oslo, men de har fortsatt tenkt å ha musikken som hobby og møtepunkt.

- Målet vårt er ikke verdensherredømme, men bursdager, bryllup og den slags. Det håper vi å kunne holde på litt med framover, sier han.

- Unge og spreke

- Er det behov for et festband i distriktet?

- Ja, det er jo noen fra før, men vi har det lille ekstra. Hvor noen har lyst på show – unge, spreke gutter som lager litt mer liv enn andre, så er det oss, sier han.

Guttene appellerer til alle med låtene sine, og kan tilpasse seg ønsker om at fra 60-, 70-, og 80-tall til mer moderne musikk.

- Hvordan er forventningene foran fredagen?

- Vi tar det ganske med ro. Det blir ikke full pakke med maks vreng, men en litt mer akustisk setting. Vi tar det litt ned, samtidig som det blir full fest, sier Hveding.