Når Celine S. Helgemo synger «Didos klage» fra operaen Dido og Aeneas av Henry Purcell i kveldens Stjernekamp, sender hun en takknemlig tanke til sanglæreren Marit Løfaldli på Follo og alt hun lærte på musikklinja. Arien Didos klage, hørte hun første gang på storskjerm på Follo.

– Jeg syntes den var så slående vakker, og har hørt mye på den i ettertid. Derfor var det ikke vanskelig å velge den når vi skulle velge sang til opera, sier hun.

Stor respekt

Denne uka har Celine øvd sangteknisk og prøvd å plukke fram det hun lærte på Follo.

– Det er stor forskjell på å «leke» opera og synge opera på ordentlig. Det kan fort bli en parodi, og det vil jeg ikke. Jeg vil virkelig gjøre et forsøk på å vise opera skikkelig, sier Celine som i løpet av de siste månedene har fått stor respekt for opera som sjanger.

Færrest stemmer

I kveld står mye på spill for jenta fra Orkdal som så inderlig gjerne ønsker å gå videre til yndlingssjangeren hennes som er gospel og som kommer neste lørdag, 10. oktober.

De tre foregående gangene har hun nemlig vært blant de tre med færrest publikumsstemmer til tross for at fagdommerne har gitt henne svært gode tilbakemeldinger, og hun også har fått svært rosende omtaler i pressen.

Ros av dommerne

Hun prøver å legge bak seg at hun tre ganger på rad har vært blant dem med færrest stemmer.

– Jeg prøver ikke å ta det så veldig personlig så lenge jeg vet at jeg har gjort en bra opptreden. Jeg kan ikke annet enn å kaste det bak meg, sier Celine som i stedet fokuserer framover og er glad for at hun har gått videre.

– Jeg er veldig takknemlig for hver gang får gå videre, og at jeg så langt ikke har fått noen negative kommentarer fra dommerne, sier hun.

Synger opera liggende

Hun grubler heller ikke over hvorfor hun så langt har tapt litt i kampen om publikums stemmer.

– Det kan være så mange grunner. Blant annet at det er mange etablerte artister med store fanskarer.

Hun poengterer at hun ikke er med i Stjernekamp for å få stemmer eller for å vinne en SMS-konkurranse.

– Jeg gjør det for musikkgleden. Derfor er jeg glad for hver eneste stemme jeg får slik at jeg kan være med lengst mulig, sier Celine som gleder seg til å få vise en ny side av talentet sitt med arien Didos klage som er en veldig sårbar, sterk og dramatisk sang.

– Jeg skal vise at jeg faktisk kan stå rolig å synge. Faktisk skal jeg ligge, ler hun og legger ikke skjul på at hun håper på så mange stemmer som det er mulig å få.

– Jeg vil ikke si at folk skal stemme på meg, men hvis folk vil stemme, så ber jeg dem vente med å stemme til alle har sunget, slik at stemmene deres blir med i tellinga, sier hun.