Onsdag skrev ST om flaskeposten som ble funnet av en skoleklasse i Agdenes. Det tok ikke lang tid før leserne engasjerte seg for å spore opp avsenderen, og tipsene har strømmet inn. ST fikk kontakt med avsenderen torsdag.

I 26 år har flasken levd sitt eget liv i sjøen, men nå har avsenderen, Ann-Lisette Prøsch (38), endelig fått svar på hvor den ble av.

– Det har strømmet inn med meldinger, både lokalt og i fra Trøndelag. Jeg fikk sjokk da jeg så hva det handlet om. Det er litt flaut, men det er litt morsomt også, sier Prøsch på telefon fra Tjelta, litt sør for Stavanger.

Barndomsminner

Hun forteller at familien hennes kommer fra Trøndelag. Hver sommer gikk ferieturen fra Stavanger til Agdenes, der hennes bestefar, Einar Prøsch, hadde hytte.

– Det var liksom langferien den gangen. Det er i Agdenes jeg har alle mine barndomsminner, og det var også plassen vi ofte dro i påsken.

Hun husker godt at hun sendte ut flaskeposten. Men hun sendte ut mange, for det holdt liksom ikke med én.

– Jeg husker at bestefar tok oss med langt ut i sjøen, så vi fikk kaste dem ut. Men det er litt morsomt at den havnet i Agdenes igjen da, for jeg har hatt en forestilling om at vi var langt ute på havet da vi kastet den. Men alt virker vel litt større når man er liten.

Litt vemodig

Det var etter at hun selv hadde funnet en flaskepost, at ideén om å sende ut egne meldte seg.

– Jeg skrev i ganske lang tid med en jente jeg hadde funnet flaskepost fra, så jeg tenkte at jeg måtte lage en selv også.

Prøsch sier at minnene strømmet på da hun hørte om at den var funnet. I brevet har hun også nevnt sin bror, Christian, som i dag ikke lenger er blant oss.

– Bestefar er borte, og min bror døde i en dykkerulykke i Tananger i 2006. Vi var som erteris og gjorde alt sammen, også i voksen alder. Men jeg var nok sjefen, så det var jeg som skrev brevet. Han hadde nok også syntes dette var morsomt, sier Ann-Lisette mimrende.

Skattekart

Det er ikke så lenge siden hun snakket om flaskepost, så hun synes det var et snedig sammentreff. Hun har også tenkt mye på Agdenes, og sier at hun svaner plassen veldig.

– Det var der vi lærte å fiske og å sløye fisken. Der lærte vi også å gå på utedo. Forresten, akkurat det savner jeg ikke, sier hun med latter i stemmen.

Etter at hun fikk beskjed om at den var funnet, ble hun litt engstelig for at hun hadde lovet noe hun ikke kunne følge opp.

– Jeg ble bekymret for at jeg hadde laget et skattekart eller noe, så folk skulle kreve meg for noe. Jeg måtte springe inn til min 16 år gamle datter for å fortelle hva jeg har gjort, sier hun og ler godt.

Det kan godt være at det dukker opp flere flaskeposter fra Prøsch, for hun husker ikke antallet på alle hun sendte ut i sjøen.