- Orkdal kommune er stolte over å få våre helt egne verdensmestere med i det lokale MOT-teamet, sier ungdomsleder Heidi Vatn.

- MOT står for viktige verdier som vi vil stå bak. Vi ønsker å være gode rollemodeller og fremme MOTs verdier, sier brødrene på spørsmål om hvorfor de ønsker å være MOT-ambassadører.

De hadde selv MOT på ungdomsskolen, og opplevde viktigheten av å ha fokus på mot til å si nei, mot til å bry seg og mot til å leve. De mener at mobbing dessverre er et stadig problem i skolen og i samfunnet ellers, så det er viktig å ha påminnere om hvordan man skal oppføre seg mot andre. De trekker også fram viktigheten av å ha troen på seg selv, tørre å ha drømmer og gå «all in» om det er noe man ønsker å oppnå.

Har signert

- Som MOT-ambassadør forventes det at man er ungdommelig, mulighetsfokusert og oppriktig, og at man er bevisst på seg selv som en synlig rollemodell, forklarer Vatn.

Kommunen har nylig signert kontrakt med brødrene som MOT-ambassadører for Orkdal, og det er noe de kan være stolte av. Brynjar og Erlend Fagerli har siden 2009 konkurrert i freestyle football, og har gjort stor suksess både her hjemme i Norge og ute i verden. På verdensrankingen er Brynjar rangert som nummer tre og Erlend som nummer én.

De trekker selv fram året 2016 som karrierens foreløpige høydepunkt. Erlend ble da nummer én i NM, EM og VM, og er den første i historien som har vunnet alle tre mesterskapene på samme år. Brynjar ble skandinavisk mester, ble nummer to i NM, nummer tre i EM og vant double routine i VM sammen med Erlend.

Trening og studier

Brødrene trener i snitt 15–20 timer i uka, i tillegg til konkurransene de deltar på. Men det er ikke bare trening som opptar tida til orkdalingene, for de greier også å presse inn tid til studier. Brynjar studerer energi og miljø på deltid ved NTNU, mens Erlend har en plan om å studere medisin på deltid. Nå skal de altså også representere MOT lokalt.

- MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som utvikler robust ungdom, som inkluderer alle. MOT styrker ungdoms bevissthet og mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Det viktigste innsatsområdet er MOTs program i ungdomsskolen og i videregående skole. Viktige resultater er mindre hyppig mobbing og rusmisbruk, færre uten én eneste venn og styrket psykisk helse, sier Vatn.

MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere, med Atle Vårvik og Johann Olav Koss som initiativtakere.

Ambisjoner

- Det blir vanskelig å toppe fjoråret, men vi skal jobbe hardt for å forsvare titlene fra 2016. Vi har også en sterk ambisjon om å bli værende i verdensturneen, som består av de 16 beste utøverne i verden, sier brødrene Fagerli.

Skandinavisk mesterskap, World Cup i Beijing, VM i Tsjekkia og EM i Manchester står på guttas kalender de neste tre månedene.

- Følg gjerne Fagerlibrothers på Instagram, Facebook og YouTube, for videoklipp og resultater fra konkurransene, oppfordrer de to guttene.

Ungdomsleder Heidi Vatn er stolt av avtalen kommunen har inngått med brødrene Erlend og Brynjar Fagerli. Foto: Orkdal kommune