Lørdag kunne ST fortelle at Lillian Strand Kårøy og hennes famile ved Kårøyan fjellgard i Hemne har vært uten telefonforbindelse og nødnett siden november i fjor. Å drive en besøksgård for gjester uten telefonforbindelse er en ting. En annen ting er å være uten telefon og nødnett når fireåringen i familien er født med en hjertefeil. Heldigvis har familien internett, slik at det er mulig å kommunisere med omverdenen om noe akutt skulle oppstå.

- Sommeren er høysesong for oss, og vi er avhengig av å komme i kontakt med gjestene våre. Ellers må vi passe på at ingen blir syke, uttalte Kårøy til ST lørdag.

Ødela basestasjon

En storm i fjor høst er årsak til at familien er uten telefonforbindelse. Stormen ødela basestasjonen på Ruten, noe som i tillegg til familien på Kårøyan fjellgard rammet både hyttefolk og beboere ved Rovatnet i Hemne og Lomunddalen i Rindal. Nå lover imidlertid Telia Norge at man vil gjøre alt for å få reparert skadene i løpet av denne uka.

- Vi hadde et møte med vår underleverandør tirsdag, og de vil sende folk til basestasjonen denne uka. Om alt går som vi håper og tror, vil telefonforbindelsen være på plass i løpet av uka, opplyser Ellen Scheen, senior kommunikasjonsrådgiver i Telia Norge.

- Er det godt nok for kundene at en basestasjon er ute av drift i over et halvt år?

- Det samme spørsmålet har jeg stilt internt hos oss. Svaret jeg har fått er at masta ved basestasjonen har brukket, og at det har vært umulig å få reparert skadene på grunn av snø og tele i bakken. Det ble gjort et forsøk rundt påsketider, men det lot seg ikke gjennomføre. Men nå skal alt ligge til rette for at vi skal få utbedret skadene. Denne saken har høyest mulig prioritet hos oss nå, sier Scheen.

Av lett forståelige grunner har ikke ST lyktes med å komme i kontakt med Lillian Strand Kårøy for en kommentar.