Meldal

- Det er helt sykt. Jeg har ennå ikke ord! Jeg sitter her og skriker mens jeg leser gjennom gratulasjonene. Det har vært ei utrolig hard helg, med fire konkurranser, men det er vært sinnssykt artig!

Slik oppsummerer meldalsfrisøren helga på telefon til ST mandag morgen. I Oslo spektrum i helga plukket hun med seg de gjeveste medaljene hjem til Meldal frisørsalong.

Medaljedryss

Hun tok gull i motekombinasjon på langt hår, dagligfrisyre, og sølv på motekombinasjon langt hår, aftenfrisyre. Samt gull på sammenlagt i motekombinasjon. I tillegg tok hun gull i brudefrisering og sølv i dame fristil.

- Hva betyr mest for deg av disse plasseringene?

- Alle betyr mye på hvert sitt vis. Gullet på dagligfrisyre er et gull jeg ikke har tatt tidligere, og likedan gullet på sammenlagt. Sølvet på dame fristil kom uventet. Det er en ny kategori hvor jeg deltok uten å ha noen forventninger. Det var ikke en kategori jeg satset på, men jeg var med for å prøve noen annet, leke meg og få litt pusterom. At det ble sølv er helt rått, sier hun.

I denne kategorien stilte også kollega Linda Solberg fra Meldal frisørsalong, som endte med 5. plass i sitt første NM.

Toppscore fra dommerne

I brudefrisering fikk Sørløkk toppscore fra alle dommerne.

- De kan kun gi toppscore én gang, og alle ga 30 til meg. Det er helt sinnssykt. Jeg klarer ikke si hva som betydde mest i helga. Det har ikke gått opp for meg alt dette, sier hun.

- Hva er årsaken til at du gjør det så godt?

- Trening, selvdisiplin og at jeg synes det er artig. Jeg elsker faget mitt. Jeg har så lyst til å utvikle meg og bli bedre, og det gir ekstra pågangsmot. Jeg står på og trenger mange timer gjennom mange kvelder. Frustrasjonen kan være høy, men det er det som skal til, sier hun.

Sørløkk røper at det gjerne blir seks treningskvelder i uka i januar, både på dukker og på modellene sine.

- Elisabeth Wangen var med meg første gang i fjor. Hun betyr mye for meg. Utstråling og karisma betyr mye for å bære frisyren. Jo mer sjarm modellen har, jo bedre bærer hun frisyren. Hun er også støttende, stabil og rolig når jeg blir stressa og et nervevrak, sier Sørløkk.

Denne gangen hadde hun også med seg venninna Ingrid Sørum Tallerås, og kan ikke få takket nok for at folk stiller opp for henne.

- Make up var det Kari Skjetne Solstad som sørget for, og det ville tatt mye tid om jeg skulle gjøre selv. Jeg hadde ikke klart det uten henne, sier hun.

Paris neste

- Du sa at du blir et nervevrak, hvordan?

- Jeg legger et press på meg selv. Jeg har øvd i utallige timer, og så skal jeg prestere på 20–25 minutter. Jeg hadde meldt meg på mange konkurranser denne gangen, og det var litt rot oppi hodet mitt. Søndag oppdaget vi at krølltanga ikke var med, heller ikke øredobber og en detalj til kjolen. Men jeg har en god heiagjeng som ordnet opp og hentet ting, og Elisabeth var så rolig, sier Sørløkk, som ikke klarer å regne opp hvor mange medaljer hun totalt har i sin karriere.

Det neste målet for henne er verdenscupen i Paris i september, hvor ambisjonen er å komme på pallen.

- Jeg har ikke helt bestemt hva jeg skal være med på, men det blir i alle fall motekategorien aften og daglig, og eventuelt brud.

- Hva er det som driver deg til å holde på?

- Det er mye arbeid og det er drygt, men det er en lidenskap. Man ofrer litt ekstra for det, og det er utrolig hvor mye stryke man får. Jeg hadde aldri vært den frisøren jeg er i dag om det ikke var for konkurransefriseringa, sier Sørløkk.

Utvikler seg

- Hvordan merker kundene dine at de er hos en norgesmester?

- Jeg liker å tro at jeg leverer kvalitet til alle kundene mine, og at jeg utvikler meg hele tida gjennom å konkurrere. Jeg håper de ser det, og at de velger å bruke meg på grunn av det, sier hun.

Inspirasjonen får Sørløkk gjennom dagene i salongen og ved å se kolleksjoner som andre store frisører legger ut.

- Det er mange andre frisører som inspirerer meg. Samarbeidet med Stine Aasløkk inspirerer meg også, samt mine nære og kjære. Og ikke minst treneren min Dag Gustavsen. Jeg har hatt mange timer med ham opp gjennom årene, selv om jeg er blitt mer selvstendig nå enn da jeg var junior. Jeg er avhengig av at han hjelper meg til å se ting med nye øyne, sier norgesmesteren.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535