I disse dager lanserer Arne Wormdal bandet BEIST som synger sanger inspirert av oppveksten og livet i Orkdal. Bandet har sluppet sin første singel, Råne-Ræser, som allerede er på Spotify. I forrige uke ble det også sluppet musikkvideo til singelen.

Fantastisk

Musikerne i bandet er i stor grad de samme musikerne som var med på soloalbumet Fever Dreams som Arne Wormdal slapp for et par måneder siden. Foruten Arne Wormdal selv på vokal og strengeinstrumenter, består bandet av Ole Jonas Storli (Ole Blind) på tangent, trekkspill og også produsent, Jon Krogstad på kontrabass, Simen Løberg på alskens strengeinstrument og vokal, Sondre Mikalsen på trommer og perkusjon og Ragnhild Haugdal på vokal og strengeinstrument.

- Det er helt fantastisk å ha med slike musikere. Dette er folk jeg kjenner fra før, er blitt venner med og også folk som jeg er blitt kjent med gjennom Ole Blind, sier Wormdal og slår fast at Ole Jonas Storli er en meget dyktig produsent.

Artig kilde

Når Wormdal velger å lage musikk med bakgrunn i plassen han er vokst opp, er det ut fra den erkjennelsa at vi blir formet av stedet vi vokser opp.

- Det er i alle fall en voldsom artig kilde til å finne på historier, der noe kan være sant, og andre ting er inspirert av skrøner, sier han.

Opphavet til denne erkjennelsa var ekstranummeret på soloalbumet, Ståle Støggsterk, som ble til av at flere personer fra oppveksten ble smeltet sammen til en person.

- Jeg har fått masse respons på denne låta, og det er nok mange som kjenner seg igjen, sier han.

Da han ville se om det fantes flere låter i samme universet, oppdaget han at det dukket opp veldig mye rundt ulike tema.

Oppmerksomhet

Neste singel som slippes etter Råne-Ræser, er Fagbrev. Onsdag 22. desember kommer en nyinnspilt versjon av Ståle Støggsterk som også blir å finne på den nye skiva som til sammen har 11 låter, og som slippes til vinteren eller på vårparten.

- Vi ønsker mest mulig oppmerksomhet rundt hver eneste låt før vi slipper hele albumet. Dette for at folk skal bli kjent med låtene, sier Wormdal.

Det er også av hensyn til gjesteartisten Anders Jektvik som også er med på skiva, og som slipper eget album i januar.

Jobber mye

Til mange av låtene kommer det også egne musikkvideoer, da Arne Wormdal til daglig jobber blant annet med film.

- Rekker du å arbeide nå som du lager så mye musikk?

- Jeg har jobben min på dagtid, men ettersom jeg liker å arbeide og produsere hele dagen, lager jeg musikk på kveldene og i helgene, forteller Wormdal regner med at det blir mer musikk etter hvert.

- Nå skal vi se om folk synes dette er interessant, og om de hører på det. Hvis de ikke gjør det, så få vi slutte med dette, smiler han.

Men hvis det derimot blir respons på musikken, blir det konserter til våren og sommeren med bandet.

- Dette er veldig spennende. Jeg tror dette er noe folk vil synes er artig.

Bandet BEIST med Arne Wormdal slipper nytt album og er allerede ute med flere singler og videoer. Foto: Cecilia Dyrøy