Natalia Haugen

Bor: Orkanger

Jobber som: Jobber på Tine Heimdal.

Hva gjør du akkurat nå?

- Akkurat nå venter jeg på datteren min. Vi skal møtes og kose oss litt sammen. Hun bor litt langt unna, så vi skal ta oss en kaffekopp, snakke om alt som skjer og klemme hverandre siden det er siste gangen vi ser hverandre i år.

Så koselig! Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det spørs hva slags besøk det. Er det middagsbesøk, serverer jeg gjerne noe russisk, siden vi ellers stort sett spiser norsk mat.

Og hvis det er skikkelig festmiddag?

- Som på nyttårsaften? Da setter vi oss ned ved bordet i ti-tiden om kvelden, med kaldmat. Masse salater, pålegg, og er det menn tilstede serverer vi alkohol.

Ikke alkohol hvis det er bare damer?

- Joda, men da venter vi til klokken 12. Vi må jo ikke bli fulle før midnatt, haha. Så snakker vi om året som gikk, hva som skal skje videre fremover, hvordan vi har det og hva vi føler. Vi venter på at klokken skal bli 12, vi ser på TV, konserter og de andre fine programmene som er. Klokken 12 åpner vi sjampanjen. Men vent! Før det, mens klokkene slår fram til midnatt, så skriver vi ned på papirlapper hva vi ønsker oss for det nye året. Så krøller vi sammen lappen og legger den i glasset, og tenner på. Etterpå fyller vi sjampanje i glasset. Men man må være rask, alt må skje mens klokkene slår fram til midnatt.

Og hva ønsker du deg?

- Jeg? Hm, da må jeg tenke litt. Man må være forsiktig med hva man ønsker seg vet du, det kan jo hende ønsket går i oppfyllelse, og så passer det ikke så godt, haha. Kanskje ønsker man å dra et sted på ferie, og så blir man syk. Hvem vet?

Apropos akkurat det. Hvor drar du helst på ferie?

- Nå på vinteren vil jeg helst til et varmere land der jeg kan bade. Jeg elsker å bade. Men jeg liker best å reise om høsten. Da drar jeg gjerne til Kypros.

Ikke hjem til Russland?

- Nei, det er veldig sjeldent. Jeg kommer fra Murmansk, men mine foreldre er døde og jeg har ingen søsken. Da blir det sjeldent at jeg reiser dit.

Det er kanskje ikke så veldig mange muligheter til å bade i Murmansk heller?

- Nei, det er for kaldt i vannet. Dessuten er det ikke noen steder å bade, sjøen ved Murmansk er full av skip. Man kan kanskje bade i elvene, men... Husk at Murmansk er en stor by, cirka 400.000 innbyggere.

Skjønner. Hva leser du?

- Nei, ingenting. Jeg ser på TV og på Youtube. Men jeg liker å se filmer som er basert på romaner.

Din favorittpolitiker?

- Nei, jeg er ikke interessert i politikk. Jeg skjønner ingenting av det.

Heller ikke russisk politikk?

- Jeg hører på nyheter og følger med på hva som skjer, men man må studere og sette seg inn i ting for å kunne skjønne politikken. Men har du veldig mange flere spørsmål? Datteren min kommer snart, og hun har ikke så mye tid...

Vi tar det raskt. Hva opptar deg for tida?

- Barnebarn. Og så jobber jeg, og har to hunder, og venner.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg giftet meg med en nordmann og flyttet hit i 1991. Siden har jeg blitt her.

Hvordan holder du deg i form?

- Det varierer, haha! Da jeg var yngre trente jeg, men nå vil jeg bare kose meg.

Favoritt-turmålet ditt?

- Jeg liker å gå på tur om høsten, og plukke bær og sopp. Men aller best liker jeg havet. Og så bader jeg.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Å ha god helse og leve til jeg blir 100 år! Og se barnebarn vokse opp, og få oldebarn.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Nei, jeg er veldig fornøyd med den jobben jeg har, og håper å kunne jobbe der til jeg blir pensjonist. Er vi ferdige nå?

Ja, men jeg må få ta et bilde av deg...

Flott! Ok, ta et bilde. Sånn (gir en klem), godt nyttår!

lillemor.hestvik@avisa-st.no

481 46 109