KIL/Hemnes damelag sto for en av de sterkeste prestasjonene i Fotball-Norge da de rykket opp til 1. divisjon for to sesonger siden. Nå har trenerne og spillerne håp om å gjøre det samme igjen. 1. divisjonsoppholdet endte til slutt med nedrykk, men det var ikke uten dramatikk. Grei Kvinner Elite berget plassen på bekostning av KIL/Hemne etter å ha brukt en spiller som ikke skulle vært spilleberettiget. Saken var såpass kontroversiell at det skapte overskrifter i landets største mediehus. KIL/Hemne mener fortsatt at de ikke har fått noe fullgodt svar fra NFF, men KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter håper at laget nå kan se fremover mot en ny sesong.

- Vi har akseptert at vi blir et 2. divisjonslag, men vi må innrømme at denne saken har irritert oss. Til tider har det kanskje vært litt for mye snakk om saken, men vi har heldigvis vært utenfor sesong. Personlig er jeg dyktig lei av saken, men jeg må innrømme at jeg har vært veldig irritert når jeg har tenkt på den. Nå skal vi i hvert fall prøve å legge den bak oss og se fremover mot en ny sesong, sier Per Erik Bjerksæter.

Spillere ut

Damelaget ser ut til å beholde store deler av stammen i laget, men noen spillere har forsvunnet siden fjorårets sesong. Utleieavtalen med Trondheims-Ørn-keeperen Birthe Emilie Christiansen blir ikke fornyet. Det samme gjelder utleieavtalen med den solide stopperen Silje Sofie Almström Franzén. I tillegg har Ane Skjølberg og Emilie Ringseth gitt beskjed om at de gir seg. Ina Vårhus skal trene med Trondheims-Ørn i januar og februar, men noen permanent avtale mellom klubbene er ikke klar.

- Vi mister noen spillere, så gjenstår det å se hva som skjer med Ina Vårhus etter at hun er ferdig med å trene med Trondheims-Ørn. Ingenting hadde vært bedre for oss og for henne om hun blir god nok for Trondheims-Ørn. Vi ønsker å utvikle fotballspillere, sier Bjerksæter.

Landslagskeeper blir med

Gledelig for KIL/Hemne er det i hvert fall at U19-landslagskeeper Karen Oline Sneve kommer til å vokte buret for klubben enda en sesong. Sneve kom til klubben foran 1. divisjonssesongen og spilte en rekke gode kamper.

- Det er viktig for oss at Karen vil være med videre. Ho har fremdeles lyst å være landslagskeeper for U19-landslaget. I tillegg har vi fått inn Trine Strødstad fra Utleira. Så har Kari Anne Solberg flyttet til Kyrksæterøra og skal spille for oss neste sesong. Hun har tidligere spilt for Orkla. Vi jobber med et par spillere til, men det er ikke helt klart enda, sier Bjerksæter.

Er blant favorittene

Da KIL/Hemne rykket opp fra 2. divisjon til 1. divisjon for to år siden, var ikke laget blant favorittene til å gjøre det. Men i år må nok de hvite og grønne finne seg i å være blant opprykksfavorittene.

- Vi håper å bygge videre på det vi gjorde bra i fjor. Vi tror og håper at vi skal ha en liten fordel av å ha spilt i 1. divisjon i fjor. Vi har masse spillere med 1. divisjonserfaring og det har vi ikke hatt tidligere. Det blir naturlig at vi er en av favorittene. Vi er nok ikke større favoritter enn Molde og Fortuna, men vi håper å kunne kjempe om avdelingsseieren og den ene kvalifiseringsplassen til 1. divisjon, sier Bjerksæter.

Lokal avdeling

I år slipper KIL/Hemne lange borteturer for å spille fotballkamper. Årets 2. divisjonsavdeling er mer lokal enn noen gang tidligere. I tillegg er det duket for lokaloppgjør når Orkanger og KIL/Hemne skal møtes to ganger i løpet av sesongen.

- Det er sjelden at avdelingen i 2. divisjon er såpass lokal som den er. Vi skal møte en god del lag fra Trondheim, så har vi noen turer til Sunnmøre mot Herd og Fortuna, samt en tur til Molde. Vi blir skuffet om vi ikke er med og kjemper i troppen, men vi har ikke satt oss noe mål om opprykk enda, sier Bjerksæter.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Karen Oline Sneve har bestemt seg for å ta enda en sesong for KIL/Hemne. Foto: John Marvin Myrhaug
Ina Vårhus skal trene med Trondheims-Ørn i januar og februar. Det er foreløpig ikke blitt avtalt noen permanent avtale. Foto: Arkiv
Trenerduoen Rune Bakken (til venstre) og Per Erik Bjerksæter mener KIL/Hemne må finne seg i å være blant favorittene i neste års 2. divisjon. Foto: John M. Myrhaug