Orkdal

Orklabygg AS har sikret seg en kontrakt til 32 millioner kroner pluss moms på bygningsmessige disipliner på Hitra vindmøllepark. De er underleverandør til Peab. I kontrakten er også samarbeidspartner Caverion, som er Orklabyggs underleverandør på tekniske fag.

— Vi er veldig godt fornøyd med å sikre oss dette oppdraget, sier daglig leder Roger Graff i Orklabygg AS.

I startgropa

Firmaet skal bygge nytt servicebygg med tilhørende funksjoner, de skal pusse opp eksisterende bygningsmasse på anlegget, og de skal bygge to trafoceller, det vil si «garasjen» til trafoene.

Elementer fra oppdraget bygges på Orklabyggs anlegg på Grønøra, for så å bli fraktet til Hitra på lastebiler.

Prosjekteringa er i gang, og det fysiske arbeidet på plassen starter så snart det er praktisk mulig.

— Vi venter på at tomta skal være klargjort, og målet er å kunne starte 1. mars, sier Graff.

Ukependlere

Oppdraget vil legge beslag på de 11 ansatte et helt år framover.

— Vi har 11 ansatte, pluss innleid arbeidskraft ved behov, og praktisk talt samtlige vil jobbe med oppdraget på vindparken fram til ferdigstillelse i mai 2019, sier Graff.

Han tar imidlertid litt familiære hensyn til arbeidsstokken.

— En del ansatte er ungkarer, andre har familie. Derfor forsøker vi å legge til rette for at de som har barn kan jobbe med ferdigelementer på Grønøra og bo hjemme. Vi mener det er et fint arbeidsmiljøtiltak å kunne tilpasse de ansattes behov på den måten, sier han.

De som fysisk jobber på Hitra vil bli ukependlere.

— Vi legger da opp til litt lengre arbeidsdager, slik at vi tar helg etter arbeidstidens slutt på torsdag. Vi har leid en bolig på Hitra til våre ansatte, like ved vindmølleparken. Vi benytter også et lokalt cateringfirma slik at vi får skikkelig mat. Dette har vi meget gode erfaringer med fra tidligere oppdrag på Hitra, sier Roger Graff.

Spent på Geitfjellet

Oppdraget er det største som Orklabygg AS har fått siden oppstarten for 12 år siden. Det kan settes i perspektiv slik:

Årsomsetning 2014: 16,2 mill.

Årsomsetning 2015: 16,3 mill.

Årsomsetning 2016: 13,5 mill.

Kontrakten på Hitra: 32 mill.

— Ja, det er en kjempejobb vi har fått. Det er vel ett år tidligere vi har hatt ei årsomsetning på samme nivå som dette oppdraget, sier Roger Graff.

Orklabygg AS leverte pris ved at de er prekvalifisert, som er en forhåndsvurdering av leverandørers kvalifikasjoner for oppdrag. Graff sier det var en lukket anbudsrunde på Hitra vindpark, og at han derfor ikke er kjent med hvor mange Orklabygg konkurrerte mot.

12 milliarder

Nå er målet å få en tilsvarende jobb på Geitfjellet vindpark i Snillfjord.

— Vi har levert anbud på den jobben også, og fristen er gått ut. Vi venter spent på tilbakemelding. Oppstart på Geitfjellet er når Hitra er ferdig, sier han.

Statkraft bygger ut vindmøller for ca. 12 milliarder kroner på Fosen, Hitra og i Snillfjord i åra framover.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Daglig leder Roger Graff og Orklabygg AS sikret seg en gullkantet kontrakt på vindmølleutbygginga på Hitra. Foto: Øyvind Brostrøm