Snillfjord

— Turterrenget er ødelagt, sier Anne Aalid Berg, bevæpnet med piggstaver og piggsko for å være best mulig rustet mot et uforutsigbart vinterføre.

Hun går sin vanlige tur fra hjemmet sitt i Aalia. Skjønt, turen er ikke så vanlig lenger når området er forvandlet til noe månelandskapslignende som er krydret med alskens maskiner.

— Men det blir sikkert bra når det er ferdig. De er da greie også. De varsler hver gang de skal sprenge, sier hun.

Flott utsikt

Det er her nyveien forbi Krokstadøra skal gå. Nede i lia skimter vi konturene av avkjørselen. Brua over elva til eksisterende Fv 714 er ferdig. Rett fram og til venstre fra veien hun bruker som tursti, kommer påslaget til Ålitunnelen.

— Krokstadøra «forsvinner» når veien blir lagt om. Det gjør jo for så vidt også Snillfjord om ikke så lenge.

Dette var vanligvis en veldig så fredelig plett i landskapet. Panoramautsikten til Krokstadøra har Anne fortsatt, men veien som snor seg forbi hus og hytter opp til Aalia, er erobret av anleggstrafikken.

— Men det var ganske så stille i dag, så jeg tok sjansen på å gå en tur, kommenterer hun.

Må forsake litt

– Skal du på langtur?

— Jeg pleier å gå én til to timer noen dager i uka. Men det ble slutt på skiturene også nå når det ble så mye aktivitet her. Jeg gidder ikke å ta bilen og kjøre for å finne skiterreng. Se, der kommer det også ei kraftlinje som fører til mer aktivitet. Men vi må vel forsake litt for at ting skal bli bedre, sier Anne Aalid Berg, og det knaser når hun stempler alt hun har av pigger i isen på turen videre.