Årets sesong har gått over all forventning for Orkdal IL og Knyken. Idrettslaget startet i november med produksjon av snø for å være sikker på å ha nok snø til arrangementene som kom senere i vinter. Men snøen kom allerede i desember og har holdt seg siden den gang. Alpinanlegget ble åpnet rekordtidlig i begynnelsen av januar og har vært åpent siden. Daglig leder i Orkdal IL Magne Fossbakk sier at sesongen har gått over all forventning.

- Det er helt fantastisk. Det er en slik vinter vi drømmer om, men ikke tør å håpe på slik som det har vært de siste årene. Vi tok ingen sjanser og produserte snø og siden det har det kommet mye snø. Det er lenge siden det har vært så fine forhold over en så lang periode, forteller Fossbakk.

Økt aktivitet

De siste vinterne har vært preget av skiftende vær hvor snøen forsvinner like raskt som den kommer, men i år har forholdene holdt seg konstant gode siden desember. Det merkes også på aktiviteten i Knyken at forholdene er gode og Fossbakk tror på en vinterferie med yrende folkeliv i anlegget.

- Vi opplever stor aktivitet hver eneste dag og kveld. Det viser seg at har du skikkelig skiføre så kommer det mer folk. Det er helt klart en økning fra tidligere år. Vi har hatt åpne skiløyper hele vinteren tidligere, men det er noe annet når det er mye natursnø. Hvis været slår til i vinterferien så kommer det til å være masse folk i anlegget.

Mye å velge mellom

Fossbakk sier at Knyken har noe for enhver smak om en skulle velge å ta turen.

- Alpinanlegget er åpent og der er det strålende forhold nå. I tillegg har vi også barneskitrekket som passer fint for nybegynnere. For dem som ønsker en litt lenger skitur er Knyken rundt et godt alternativ. Det er en fin turløype. Vi opplever at mange tar turen uten ski på beina for å bruke gapahukene som har mulighet for grilling og det er helt strålende. Det skal være noe for alle, sier Fossbakk.

Rimeligere

Alpinanlegget i Knyken kan også skilte med langt rimeligere priser enn kommersielle alpinanlegg. Grunnen til det er at de ikke har noen ansatte i bakken.

- Vi legger oss bevisst lavere i pris fordi anlegget blir drevet på dugnad slik at vi ikke har noen utgifter der. Vi merker at det er mange som kommer fra Trondheim for å kjøre her på grunn av prisene. Det koster selvsagt å holde anlegget i gang og det skal være i god stand i forhold til sikkerhet, men vi slipper utgifter på personalet. I tillegg har vi et gratistilbud i skileiken, sier Fossbakk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Alpinanlegget har vært åpent siden starten av januar og forholdene er strålende etter de siste dagers snøfall. Foto: Ola Marius Rise
Gapahukene i Knyken er veldig populære og brukes mye til grilling.
Magne Fossbakk håper det blir et yrende folkeliv i Knyken i vinterferien. Foto: Arkiv