Sesongen til OIF-herrene startet med 12 tap på de 13 første seriekampene og det så håpløst ut å berge plassen, men de tre siste kampene har laget virkelig tatt grep. Sesongens første seier kom i den 14. serierunden hjemme mot Midsund. OIF fulgte opp med en solid kamp mot topplaget Volda, men tapte til slutt med fire mål. Onsdag kveld tok OIF-herrene nok en seier da de beseiret Vikhammer 2 på bortebane med komfortable 35-27.

Tok kommando fra start

Det var en viktig kamp for å fortsatt ha sjanse til å holde seg i 3. divisjon. Etter at Midsund slo Vikhammer 2 i helga, ville det blitt veldig vanskelig for OIF om de hadde tapt denne kampen. OIF gikk ut i godt tempo og tok kommando i kampen. Det var jevnt de første minuttene, men etter hvert drar OIF ifra og går til pause med 19-13-ledelse.

- Vi satte et godt forsvar og var på tå hev under hele kampen. Godt forsvar betyr gode keepere, og det smitter igjen over på angrepet. Vi har fintesterke bakspillere og når vi møter et 3-2-1 forsvar så blir det mye rom og luker å gå i. Det utnyttet vi fint, sier hovedtrener Jens Hove.

Holdt oppe trykket

OIF var godt fornøyde med første omgang, men hadde samtidig fokus i pausen på å holde trykket oppe for å ikke slippe Vikhammer inn i kampen. Anført av backene Tom-Even Gundersen, Joakim Bråten Bedsted og Anders Olsen tar gjestene også kommandoen i andre omgang. En litt dårlig periode på slutten gjør at Vikhammer reduserer fem ganger, men OIF kommer seg igjen og vinner komfortabelt 35–27 til slutt. Trener Hove var godt fornøyd med seieren, men mener laget fortsatt har litt å gå på offensivt.

- Har mer å gå på når det gjelder angrepsspill. Spesielt når det gjelder bevegelse rundt den som angriper først, få brettet ut spillet og bruke bredden mer. Det bedret seg noe i sluttminuttene. Vi scorer mange mål og vinner en grei og fortjent seier. Tomass Apsitis har blitt en bauta i forsvar og gjorde en solid jobb. I tillegg har vi en backlinje med Tom-Even, Joakim og Anders som fungerer meget godt for tida, sier Hove.

PS! OIF ligger fortsatt under streken, men har spilt tre og fire kamper mindre enn lagene foran på tabellen. Likevel må OIF ta i hvert fall to seiere til for å kunne beholde plassen i 3. divisjon.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255