Kolstads eliteserielag i håndball hadde skapt en fantastisk aktivitetshelg med håndballskole fra fredag til lørdag og avsluttet helgen med eliteseriekamp og håndball fra øverste hylle søndag ettermiddag.

150 barn hadde i løpet av helgen blitt instruert av noen av Norges aller beste håndballspillere og søndag fikk deltakerne i håndballskolen og en rekke håndballinteresserte se Kolstads herrelag i aksjon mot Nøtterøy i Orklahallen.

For anledningen ble en ekstra tribune dratt inn mot banen for å gjøre plass til 900 tilskuere. Kolstad hadde en lokal spiller i Tarik Repesa fra Orkanger og hadde få problemer med å fylle setene i Orklahallen. Det ble en fantastisk atmosfære i kampen som Kolstad måtte vinne.

Åpnet forrykende

Det var et entusiastisk publikum som skapte en skikkelig hjemmebanefølelse for Kolstad som holder til i Trondheim og hjemmelaget åpnet forrykende i den første omgangen. Lars Eggen Rismark som er barnebarnet til trenerlegenden Nils Arne Eggen, stengte buret og slapp inn bare seks mål den første halvtimen, mens Kolstads angrepsrekke satt inn 13 mål. Kampen så i realiteten avgjort ut da lagene gikk til pause.

Spenning til siste slutt

Men i andre omgang slapp Kolstad gjestene fra Nøtterøy inn i kampen igjen og det som var en klar 13-6-ledelse ble forvandlet til 21–21 da det gjensto ti minutter av kampen. Kolstad tok seg likevel sammen og Rismark stengte buret helt de siste ti minuttene hvor vertene til slutt stakk av med en komfortabel og viktig 27-21-seier.

– Vi følte at vi lenge hadde vært for dårlige i duellspillet, både i forsvar og angrep. I leting på en god løsning, bestemte jeg meg for å la Tom Kåre (Nikolaisen) komme innpå strek og la Håkon (Følstad) stå på banen. Det «funket», sa en lettet Kolstad-trener Stian Gomo etter at kampen fikk en lykkelig utgang.

Viktige poeng

Nøtterøy er eliteseriens svakeste lag og sto bare med en seier før kampen i Orklahallen. Kolstad har slitt på nedre halvdel denne sesongen, men med søndagens to poeng, tok laget et viktig steg bort fra nedrykksstriden og har nå to poengs klaring til kvalikplassen. I tillegg til to poeng, fikk nok Kolstad også med en seg en god del nye supportere fra Orkdal etter å ha bydd på seg selv hele helgen.

PS! Orkdalingen Tarik Repesa fikk også spilletid foran hjemmepublikummet og noterte seg for en scoring.