Blant tusser og troll springer 22 elleville unger på jakt etter trollskatten her på Langvatnet ved foten av Trollheimen. Det er iTrollheimen som arrangerer vintercamp for barn mellom 8 og 12 år, det er andre året Gøran Bolme og iTrollheimen drar i gang dette i vinterferien.

For å finne Trollskatten måtte barna ta i bruk sine kunnskaper om kart og kompass som de hadde lært under oppholdet, dette var en løype med nye kompasskurser og spørsmål som de måtte besvare.

I stedet for å bruke ski, hadde barna lært å gå på truger. Dette taklet barna veldig godt, de sprang og hoppet som om dette var hverdagskost. Dette er også noe av det mangfoldet barna lærer under dette oppholdet.

– Dette opplegget ble veldig godt mottatt, forteller daglig leder for iTrollheimen, Gøran Bolme.

– Vi har en timeplan som vi følger disse dagene, men står sola høyt på himmelen og varmer så får de leike det de finner på. Det må være rom for egen kreativitet, og ikke minst å bli kjent med hverandre.

– Vi arrangerte dette for første gang i 2017, foreldrene bestemte at dette arrangementet skulle være et mobilfritt tiltak. Det samme gjør vi også i år, og dette gjør at ungene blir mer opptatt med å leke, og det ser ut til at ingen savner mobilen sine i de tre dagene dette pågår, forteller Bolme videre.

Under et slikt arrangement går det mye mat, og de har satset på lokal mat. Godt hjemmebakt brød fra Gardsbakeriet Hæmstelt fra Rindal og pølser fra Sylteslakteri fra Surnadal, samt andre produkter fra nærområdet.

Tirsdag kveld var det grillfest, og der skulle de servere fisk fra Langvatnet. Ungene hadde drevet iherdig med isfiske siden de kom, men det ble bare med noen napp og ingen fisker ville være med på festen. Dermed ble det en god, gammeldags pølsefest med lomper og brød.

Ungene overnattet både i lavvo og inne på hytta som iTrollheimen disponerer. De var delt inn i grupper og byttet på å ligge ute. Natt til tirsdag var det minus 16 grader og det var nok noen som syntes det ble litt kaldt. Men alle sovna og våkna til skyfri himmel og sola som kom opp over åsen.

Langvatnet er en fast plass for konseptet iTrollheimen, og er å finne oppe i Romundstadbygda i Rindal og ved foten av Trollheimen. Populært turområde for store og små i fine, oppkjørte skiløyper, og det er mange hyttefolk som koser seg der, sommer som vinter.

Gøran Bolme har med seg Åse Børset, og sammen arrangerer de tilstelninger der inne i fjellheimen. Dette oppegget er også gjort slik at det er mest mulige lokale aktører, som samarbeider for at publikum som kommer skal få en fin opplevelse av å være ute i fjellet.