Hemne

Det sier politiførstebetjent Ole Johan Vassli ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor. Som politimann ute i felten, har han gjennom flere år blitt sendt ut på trafikkulykker, flere av dem på Fv 714 gjennom Snillfjord.

Naturlover

Vassli kan imidlertid ikke fastslå noen årsakssammenheng mellom ulykker og avrenning fra trailere.

— Du kan alltid stusse over hvorfor det er ekstra glatt på noen korte strekninger på veien, men hvorfor det er slik, er vanskelig å si. At det kan ha sammenheng med avrenning fra trailere, blir bare spekulasjoner, sier han.

Han viser også til at det må legges noen naturgitte forutsetninger til grunn.

— Dersom det renner vann fra en trailer og det er kuldegrader, vil vannet fryse på veibanen. Og når det er is på veien, øker risikoen for at det kan skje ei ulykke. Dette er naturlover ingen kan motsi. Men jeg har ikke noe grunnlag for å si at avrenning fra trailere er årsaken til ulykker jeg har vært ute på, sier han.

Tall fra politiet

Dette er altså i tråd med Statens vegvesens konklusjoner; de kan ikke peke på en sammenheng, men kan heller ikke utelukke den.

— Statens vegvesens statistikker bygger jo også på rapporter de får tilsendt fra politiet etter ulykker, sier Vassli, og legger til at han er positiv til en rapport som kan gi noen mer presise svar på problemstillingen.