Hemne

Punktet Nils Halvor Snekvik i Snekvik Eiendom står på på bildet, markerer størrelsen på påbygget på Falksenteret. Ambisjonen er at første spadestikk skjer etter påske – eller, som Snekvik sier – når telen går.

Flere endringer

Cubus blir leietaker på Falksenteret med planlagt åpning en gang i slutten av oktober. De legger beslag på hele andre etasje. Totalt areal er på ca. 1000 kvadratmeter, herav ca. 850 kvadratmeter butikkflate. Til sammenligning er Coop Extra-butikken på ca. 1450 kvadratmeter.

Utbygginga, med ei grunnflate på ca. 200 kvadratmeter, vil rokere andre virksomheter. Blant annet ønsker Cubus stor takhøyde. Det betyr at hele den øverste etasjen, der Salong 90 har tilhold i dag, fjernes. Her er endringene:

Mille & Mini har flyttet fra andre etasje til underetasjen der Eurosko hadde tilhold.

Salong 90 flytter til samme plan, ved inngangspartiet.

Det jobbes med å finne en løsning for Søvesten.

Kafé Koselig får større areal (ut mot eksisterende parkeringsplass) som følge av utvidelsen, men mister TV-kroken/buffeen, der det skal bygges nytt sanitæranlegg. Netto utvidelse for kafeen blir ca. 135 kvadratmeter.

Det bygges glassheis fra hoved- til andreetasjen.

Senteret fornyer inngangspartiet.

Nytt kjøremønster

Utbygginga beløper seg til 15–20 millioner kroner. Dette er den andre utvidelsen av senteret siden 2010.

— Hvordan vil kundene merke byggeperioden, Snekvik?

— De vil merke at det pågår en utbygging, og det må også etableres et nytt mønster for parkering. Det er endringer under arbeid. Vi vurderer også en nytt kjøremønster, som innebærer enveiskjøring til senteret. Vi har ei utfordring med parkeringa på deler av tomta i dag, spesielt for dem som rygger ut og må ta hensyn til kryssende trafikk. Vi håper dette skal bedre seg med en ny løsning, sier Nils Halvor Snekvik.

I TV-kroken/buffeen til venstre, bygges et nytt sanitæranlegg. Foto: John M. Myrhaug