Mellingsæter har tatt store steg det siste året. I fjor hoppet 17-åringen i C-klassen i norgescupen og denne sesongen har han stort sett hoppet i eliteklassen og gjort sakene sine bra. Denne helga var det avslutningsrenn i norgescupen. Eliteklassen utgikk fordi det var COC-renn på Rena, dermed var det høyeste nivået A-klassen og der gjorde Mellingsæter rent bord.

Suveren på lørdag

I lørdagens renn var 17-åringen fra Orkdal i en helt egen klasse. Med hopp på 100 og 99,5 meter vant han med hele 27 poeng på nestemann og vist tydelig at han hører hjemme i Eliteklassen. Søndag ble det noe jevnere da Mellingsæter lå på andreplass etter første omgang, men med et hopp på 100 meter sikret han seg norgescupseier nummer to på like mange dager.

- Resultatmessig var det jo veldig bra, men det var hopp som ikke var så gode. Jeg har hoppet bedre i eliteklassen tidligere. Det er i hvert fall positivt å ta med meg to seiere, sier Mellingsæter som faktisk ikke har vunnet norgescuprenn i A-klassen tidligere.

Håper på FIS-renn

Dette var sesongavslutning i norgescupen, men Mellingsæter håper han får prøve seg i enda et hopprenn før sesongen er over.

- Allerede kommende renn er det FIS-renn i Falun, men der må jeg bli tatt ut. Med to seiere i helga, så har jeg et håp om å bli tatt ut. I dette rennet kan du skaffe deg FIS-poeng som gjør det mulig å delta i internasjonale renn fremover, sier den 17 år gamle orkdalingen

Jacobsen disket

For Espen Jacobsen gikk det absolutt ikke veien da han for første gang fikk delta i et COC-renn på Rena denne helga. På lørdag ble han disket på grunn av feil i hoppdressen. På søndagen ble det bare en omgang på Jacobsen som til slutt endte på en 38. plass etter et hopp på 122,5 meter.