Støtteforeninga for thamspaviljongen har henvendt seg til Orkdal kommune og lagt fram sitt behov for et servicebygg som kan brukes til alt fra toalett til lagring av stoler og salg av billetter og suvenirer. Saken er satt opp som en orienteringssak i formannskapet onsdag.

Bygget vil også gi plass for et enkelt kjøkken, i og med at det er behov for vann, kaffe, komfyr og kjøleskap i forbindelse med selskaper i paviljongen.

Midlertidig

I dag stiller Orkdal kommune artistgarderoben på kulturhuset til disposisjon for støtteforeninga. Støtteforeninga mener dette er noe upraktisk, samtidig som garderobene ikke alltid er åpne når det er behov for det.

Det er derfor et ønske om å sette opp et midlertidig servicebygg. Bakgrunnen for at man ønsker et midlertidig bygg, er at tjenestesenteret vil bli fraflyttet når folkehelsesenteret står ferdig. Da vil det være aktuelt enten å ta det i bruk som servicesenter for thamspaviljongen, eller rive det og dermed gjøre plass for et nytt bygg.

Ingen utgift for kommunen

Det midlertidige servicebygget vil ikke påføre Orkdal kommune noen kostnader, men et slikt bygg vil være søknadspliktig. Det handler også om hvor et slikt bygg skal plasseres.

Støtteforeninga ønsker i utgangspunktet å plassere servicebygget mellom paviljongen og kulturhuset, men i rådmannen skriver i saksframlegget at servicebygget kan aksepteres om det plasseres mellom tjenestesenteret og paviljongen.

Støtteforeninga for thamspaviljongen ønsker servicebygget inn mot gangstien ved kulturhuset, men aksepterer en annen plassering.

Støtteforeninga aksepterer dette, men peker samtidig på at en slik plassering vil gjøre paviljongen enda mindre synlig fra veien.

Gjør arbeidet selv

Det ligger en enorm dugnadsinnsats bak arbeidet med å få satt opp thamspaviljongen på nytt, slik den framsto under verdensutstillinga i Chicago i 1893.

Nå vil den samme dugnadsgjengen trå til igjen, og de vil ta alt arbeidet med det midlertidige servicebygget. Materialet til servicebygget er allerede bestilt, og produksjonen vil foregå i lokalene der Byggmix (forløperen til Coop Extra bygg) holdt til på Beitøra. Støtteforeninga vil ta alle kostnader med fundament, byggesett, oppsetting og innredning, samt drift. De vil også ta hånd om demontering og rydding når den tid kommer.

Samme byggeprinsipp

Ifølge Olav Sigurd Kvaale i Støtteforeninga for thamspaviljongen ønsker de å sette opp et bygg som har de samme bygningsprinsippene som paviljongen.

- Det midlertidige servicebygget skal bygges etter samme prinsipp som paviljongen, med bunnramme nederst, stendere og veggelement, forteller Kvaale.

Bygget skal også ha samme type takspon som paviljongen.

Støtteforeninga har budsjettert med 10 000 besøkende for guiding, samt 75 arrangement i 2018.

Bygget må stå ferdig innen sesongen starter for fullt i mai.