Onsdag 14. mars arrangeres folkemøte i gymsalen på Venn oppvekstsenter hvor temaet er stedsutvikling på Venn og planarbeidet for øvrig. Kommunen ønsker innspill og engasjement fra folket.

Ny plan

Det ble i 2014 lagt ut en områdeplan for Venn, men blant annet stor motstand fra noen av innbyggerne gjorde at den ikke ble vedtatt i kommunestyret og prosessen ble ikke fullført. I dagens planprogram står det at det legges opp til en ny prosess der alle vurderinger, planprosess og medvirkningsopplegg starter på nytt.

— Det er ikke samme plan som nå legges frem, men det finnes like elementer, sier Skauns ordfører, Jon P. Husby.

Han mener det er positivt at møtet kommer nå, i etterkant av flere møter med interessegruppa for utvikling av bygda Skaun.

— Dette blir et oppstartsmøte hvor det blir anledning til å komme med ønsker og synspunkter. Innbyggerne skal høres, det står i lovverket, sier Husby som ønsker seg nye og spenstige tanker under møtet.

Det haster å få bestemt hvor oppvekstsenteret skal ligge og hvilke funksjoner som skal ligge sammen, for å få en god og forutsigbar plan. Om boligbyggingen i Skaun sier han det er en del boligområder som er godkjent av reguleringsplanen, men at de må presse på for å få flere godkjent.

— Det har vært litt motvind på Jåren-Råbygda, det er jeg skuffet over, men vi må få ordnet det, sier ordføreren som ser for seg folkevekst, større skole og et barnehagetilbud som dekker etterspørselen sør i Skaun.

Helhetlig

Ove Sem, nestleder i PMU (Plan- og miljøutvalget), gleder seg til folkemøtet.

— Jeg opplever at det er et stort engasjement. Under møtet på Jåren-Råbygda var det mange konstruktive innspill og det regner jeg med vi får på møtet onsdag også.

Han forteller at det blir en politisk behandling etter høringsrunden.

— Vi er folkets ombudsmenn men avhengige av å få til en helhetlig løsning. Høringsmøtet, og planen som kommer etter, er viktig for å få til en fremtidig utbygging på Venn, og det ønsker vi alle, sier Sem og tilføyer at målet er at områdeplanen skal gi en mer detaljert plan for Venn og utbygging sør i kommunen, og at det er en tydelig målsetting om vekst.

Både Sem og Grøttjord er klare på at tiden er inne for en konkret plan.

— Det er viktig for innbyggere, politikere og stedsutviklingen sør i kommunen at vi nå kommer til en konklusjon. Det her har vært et langvarig arbeid og har fått bero for lenge. Vi som politikere kommer til å stå på om denne områdeplanen. Flertallsgruppa kommer til å være på for å få vedtatt en områdeplan, sier Grøttjord.

Områdeplan ble lagt ut til høring i slutten av februar og blir liggende til 15. april 2018. Alle har mulighet til å komme med innspill. Arrangør for møtet på Venn er Skaun kommune og arbeidsgruppa for utvikling av bygda Skaun ved Ingrid Sjoner, Jon Haldor Kvidal, Even Landrø og Kjellaug Jule.