Hemne

Tirsdag gjennomførte elever fra Hemne videregående skole innsamlingsaksjon for Krafttak mot kreft. Fra selve bøsseinnsamlinga kom det inn vel 46 000 kroner. I tillegg nærmere 7000 kroner fra næringslivet, og 10 500 kroner som er gitt via vipps. Totalt beløp er derfor i størrelsesorden 63 500, noe som gir et snitt per innbygger på 15 kroner.

— Vi er godt fornøyd, sier økonomiansvarlig Trine Lund Vaag, som sammen med aksjonsleder Astrid Sættem var innom Hemne Sparebank for å tømme bøssene og telle innholdet onsdag.

Klistrelapp på døra

Elevene på Hemne videregående skole hadde ett mål foran årets aksjon: Å slå rekorden på 49 000 kroner fra 2012. Det greide de altså med god margin.

— Men det er fortsatt mulighet for å gi, og vi har håp om at flere bedrifter gir penger til aksjonen. Hele én av tre nordmenn rammes av kreft, sier Astrid Sættem.

Aksjonen ble noe amputert på grunn av at de av ulike årsaker ikke kunne stille med så mange bøssebærere som de ønsket. Derfor måtte de droppe noen roder som ligger lengst unna. Ellers fikk folk som ikke var hjemme klistrelapp på døra med informasjon om hvordan det fortsatt er mulig å gi penger.

33 000 årlig

Pengene fra den landsomfattende aksjonen benyttes til å forske på senskader av kreft og for at færre skal rammes. Kreftforeningen har her laget et form for slagord om at Et reddet liv skal også leves.

Senskader rammer altså minst én av tre kreftpasienter, de kan være fysiske og/eller psykiske, og kan påvirke både arbeidsevne og økonomi. Nærmere 33 000 mennesker får kreft i Norge hvert år.