Næringsliv/Meldal

For tre år siden startet Gina Baumeyer (32) sitt eget renholdsbyrå i Meldal.

- Jeg hadde lyst på mer arbeid, og det er jo ikke så mye å velge i. Jeg tenkte at når andre klarer å starte opp noe for seg selv, så klarer jeg det også. Det er mange selvstendig næringsdrivende på landsbygda, sier Baumeyer.

Nå driver hun Baumeyer's Renholdsservice, hovedsakelig rettet mot næringslivskunder, samtidig som hun er ansatt i 80 prosent stilling som renholder i Sentrumsbygget i Meldal sentrum. En jobb hun har hatt i åtte år. Arbeidslysta er imidlertid så stor at hun hadde behov for å skaffe seg mer arbeid i tillegg.

Styrer selv

Baumeyer startet enkeltmannsforetak, og er veldig godt fornøyd med å styre dagene sine selv og legge opp jobbinga etter familielivet. Hun har unger på fire og seks år, og familien bor på Moflata i Meldal.

- Jeg satser på kunder i nærområdet, så det ikke blir så mye pendling. Det er ingen andre renholdsbyrå her i sentrum av kommunen, sier hun.

Hun har rettet seg mot næringslivet fordi hun synes det blir husvask nok hjemme hos seg selv. Av kunder kan nevnes: Jordet ATV, Nammo NAD, Nettbuss, Elko, Havik Elektro og Slettås.

- Lavest på rangstigen

- Jeg har ganske mye industri og verksted, så det er litt «lortåt». Det er behov for vasking, sier hun.

Baumeyer tok fagbrev som renholdsoperatør i 2013.

- Hvorfor ble det akkurat dette yrkesvalget?

- Det var litt tilfeldig. Jeg prøvde litt forskjellig på videregående, men var skolelei. Som 16-åring ble det til at jeg gikk rett ut i arbeid, og har jobbet siden. Det er jo ikke så mange jobber man kan få uten utdanning, sier hun.

Imidlertid mener hun yrket som renholder har et ufortjent dårlig rykte.

- Det er liksom lavest på rangstigen, men jeg mener det er et yrke med mange fordeler. Det er uformelt, trivelig, sosialt og fritt der jeg har jobbet, og vi bryr oss om hverandre, sier hun.

Trives i yrket

Når ST treffer henne, er hun på jobb i Sentrumsbygget samme med en kollega.

- Jeg trives godt med dette yrket, selv om jeg kan bli lei innimellom. Sånn er det vel i alle yrker. Det største ønsket mitt er å ta utdanning til å bli kontormedarbeider, så det kan det hende jeg gjør på sikt, sier hun.

- Du skal ikke utvide renholdsbyrået slik at du selv kan sitte på kontor og ha ansatte?

- Nei, jeg har ikke noe ønske om å drive det større.

Opprinnelig er Baumeyer fra Trondheim, men flytta til Meldal etter at hun fant seg en åbygg.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Baumeyer startet for seg selv da hun trengte mer arbeid. Foto: Ingrid S. Hultgreen