Orkdal

Med sitt faste band bestående av David Wallumrød (tangenter), Øyvind Blomstrøm (gitar), Tor Egil Kreken (bass) og Torstein Lofthus (trommer), inntok den folkelige artisten Orkdal kulturscene for første gang, hvor de presenterte flere av de nye låtene.

Uhøytidelig og inderlig

Det hele startet med «Heime hjå deg», en fin låt fra «Kløyvd». Det var ikke noe å si på innlevelsen og utstråling fra Nordstoga. Han er kjent for å by på seg selv, og denne konserten var intet unntak. Det gode samspillet med bandet er også veldig tydelig for publikum. Mellom låtene serverte Nordstoga historier på godt og vondt, krydret med en herlig ironi. Det falt i smak hos publikum, og ga god stemning. Det var flest låter fra det nye albumet, første del av konserten. Det inneholder stort sett veldig rolige, men fengende låter, med gode tekster som alltid. Vi fikk høre blant annet «Arbeid», «Halleluja», «Kvalen», «Hald fast», og ikke minst «Og verda var ny». Sistnevnte er på albumet innspilt i duo med Frida Ånnevik, noe som setter en ekstra spiss på låten, men Nordstoga formidler den på en nydelig måte alene også.

Publikum ble sjarmert

Etter en rolig start på konserten erklærte Nordstoga at publikum skulle få «premie», siden det var spilt så mange av de nye låtene. Det er noe med at folk gjerne vil høre de litt eldre slagerne også. «Lause ting» ble fremført, før Nordstoga ba hele bandet innta plassene ved hans side.

– Det er stas å stå fremst på scenen, så nå skal alle få prøve. Det er jo den beste plassen i forhold til mikrofon, monitorer, lys og kontakten med publikum, gliste han.

Deretter serverte de kjente sanger på rekke og rad, som «Linus i svingen» – kjent fra barne-tv, «Frøken Franzen», «Farvel til deg», «En farfar i livet» og «Diesel og bensin», og det litt høflige publikummet våknet mer til live. Nordstoga og band leverte en flott konsert, hvor de med smil, humor, god musikk og en herlig dialekt, sjarmerte publikum fra scenekanten.