Det var muligens de to beste juniorlagene i Trøndelag som møttes i den første serierunden i 0. divisjon onsdag kveld. Begge lagene stilte for anledningen med sitt beste tilgjengelige mannskap og slikt blir det gode fotballkamper av. I ni minusgrader varmet begge lagene publikum med god fotball og høyt tempo gjennom 90 minutter. Det var tydelig at det var to jevngode lag som møttes, men til slutt var det altså Rosenborg-juniorene som stakk av med seieren i Idrettsparken onsdag kveld.

Høiseth dobbel

Orkla fikk en verst tenkelig start på kampen da Franklin Nyenetue sendte gjestene fra Lerkendal i ledelsen etter bare to minutter. Hjemmelaget kom seg etter den tidlige kalddusjen og tok mer og mer over kampen. Halvveis i omgangen sørget stortalentet Magnus Sandvik Høiseth for balanse i regnskapet.

Knappe ti minutter senere får Orkla tildelt straffespark og igjen er det Høiseth som setter ballen sikkert i hjørne etter å ha sendt keeper andre veien.

Orkla leverte en bunnsolid første omgang om en ser bort fra det tidlige baklengsmålet.

- Første omgangen var veldig bra. Vi får et tidlig baklengsmål på en overgang hvor vi ikke får falt av i rett tid, men så tar vi oss veldig opp og ruller opp flere gode angrep og klarer til slutt å snu kampen. Vi skapte en del sjanser utenom målene også, men det gjorde Rosenborg også, så det var greit med 2-1 til pause, sier juniortrener Hugo Staveli.

Snudde kampen

I andre omgangen var det gjestene som tok initiativet i kampen og etter bare syv minutter var Nyenetue frempå og satte inn 2-2. Orkla slet med å holde opp samme intensiteten som de viste i første omgang og da kampen så ut til å ebbe ut i poengdeling slo rosenborgjuniorene til. Fire minutter før full tid sørget Lars Vatten for at bortelaget kunne ta med seg alle poengene hjem. Høiseth hadde en enorm mulighet like før slutt til å utlikne, men ballen gikk i nettveggen.

- I andre omgang klarer Rosenborg å spille oss litt lavere enn i første omgang. Vi ble liggende litt på halvdistanse en del ganger. Vi har et par gode muligheter til å berge poeng etter at Rosenborg tar ledelsen igjen, men vi hadde ikke helt marginer, sier Staveli.

Ikke resultatfokus

Det er ikke usannsynlig at det nettopp er Orkla og Rosenborg som kommer til å kjempe om seriemesterskapet i 0. divisjon denne sesongen. I fjor vant Orkla 0. divisjon, men da var rosenborgjuniorene med i en annen nasjonal serie. Staveli ser ikke bort fra at Orkla vil kjempe i toppen, men sier at klubben har mer fokus på å utvikle spillere enn å se på resultatene.

- Vi hadde med et par spillere som er med i seniorgruppen til denne kampen, som ikke kommer til å spille så mange kamper for juniorlaget videre denne sesongen. Men vi har en stor og fin stamme i laget som holder et bra nivå, så du skal ikke se bort fra at vi kan kjempe i toppen, sier Staveli.

PS! Tidligere Orkanger-keeper Marcus Mo sto hele kampen for rosenborgjuniorene.