Stig Kammen har nå fått drøyt tre måneder på å gjøre seg kjent med laget og spillerne. Orkla har nå spilt syv treningskamper og selv om bare en av kampene har endt med seier, ser hovedtreneren positivt på årets oppkjøring og svarene han og laget har fått. I helga ledet Orkla 2–0 mot Rosenborg 2 før de byttet ti spillere en halvtime før slutt. Det endte til slutt med 3-2-tap. Orkla startet med tøffe kamper mot henholdsvis Levanger (1-3), Ranheim (0–6) og Stjørdals-Blink (2-5). Deretter har klubben møtt lag som er nærmere eget nivå i Strindheim (1-1), Tynset (6-4), Verdal (1-1), RBK 2 (2-3).

- Vi startet med veldig tøff motstand og mot lag vi ønsker å strekke oss etter. Der fikk vi en del svar på hva vi må bli bedre på. Det går spesielt på defensiv organisering, sier Kammen.

Har gjort grep

Etter de tøffe kampene tidlig i vinter ble det gjort en del grep, som Kammen føler har gitt gode svar i ettertid. Den nye treneren har brukt en del tid på den defensive organiseringen etter han kom til klubben, men bedyrer at han ikke kommer til å gå bort fra 4-3-3-formasjonen som ligger i blodet til spillerne.

- Veiledningsmessig har jeg hatt mest fokus på det defensive. Jeg kjente jo Orkla godt fra før og har opplevd klubben som et ekstremt godt offensivt lag når det flyter godt. I vinter har vi jobbet en del med balanseforholdene i lagdelene og beredskapen for å gjenvinne ballen. Så det har vært en offensiv tilnærming til forsvarsspillet, kan du si. Vi kommer fortsatt til å fremstå i en 4-3-3-formasjon. Der har gjengen gått en veldig god skole med Nils Arne Eggen og Arnstein Røen, så det ligger i blodet, sier Kammen.

Slipper til lite sjanser

Kammen er godt fornøyd med det som har blitt vist defensivt de siste kampene og sier at klubben slipper motstanderen til veldig få sjanser.

- Om en ser bort fra Tynset-kampen så har vi ikke fått veldig mange sjanser mot oss. Frem til vi bytter hele laget mot RBK 2 så holder vi nullen. Vi er bare i midten av mars, men jeg synes det ser veldig bra ut nå. Det er mange som har fått spilletid for å vise seg frem og nå begynner å finne stammen i det som skal utgjøre 3. divisjonslaget, sier Kammen.

Spent på NTNUI-kamp

På onsdag skal Orkla ut i sin første tellende kamp denne sesongen. Det er NTNUI som er motstander i den første kvalifiseringsrunden til cupen som spilles på Ørn Arena på Lade. Kammen er spent foran cupkampen, men gleder seg til å komme i gang.

- NTNUI kan være en felle fordi du aldri vet hva du møter. Det er tradisjonelt et lag med gode fotballspillere. Utfordringen har kanskje vært at NTNUI stoler litt for mye på de individuelle foran det kollektive. Jeg er ganske sikker på at vi skal være bedre trent og stå 90 minutter bedre enn NTNUI. Så vet man aldri hvilke værforhold det blir. Det kan bli en kamp i snøstorm og da lever kampen sitt eget liv. Vi gleder oss i hvert fall til å komme i gang med en tellende kamp, sier Kammen.

Mot RBK 2 i helga stilte Orkla med følgende mannskap før alle ti utespillerne ble byttet ut: Jonathan Holiløkk – Espen Grøset, Erik Johnsen, Søfteland, Jan Inge Lynum – Ole Løkken, Steinar Gjersvoll, Erlend Løkken – Håkon Sanden, Erik Helgetun, Magnus Høiseth.

Det er ikke usannsynlig at dette også blir laget mot NTNUI på onsdag, selv om det mest sannsynlig blir endringer på keeperplass.

PS! Hassan Halane er nyoperert, Sindre Tørseth Valø er i militæret, mens Emil Lynum har vært skadet den siste måneden og er mest sannsynlig ikke klar for 90 minutter onsdag.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255