– Det er dyrt å drive festival. Da er det kjekt å kunne inngå sponsoravtale med Sparebank1 SMN, sier festivalleder Daniel Mandal, som omtaler banken som en «rocka» bank som tar ting på sparket.

Det passer godt til konseptet ifølge arrangøren.

En folkefest

Parkliv har inngått en toårig hovedsponsoravtale med banken, som har ytterligere to år opsjon. Det gir en trygghet for festivalen, og har stor betydning for innholdet.

— Bakgrunnen for avtalen er at Parkliv gir Orkanger et stort kulturelt løft. De har gode kunnskaper som arrangør på grunn av Strandafestivalen, og alle forutsetninger er til stede, sier Aasmund Lie, banksjef for Aure, Børsa og Orkanger, som inngikk avtalen på vegne av Sparebank1 SMN.

Et betydelig beløp

Det var Parkliv som tok kontakt med banken for å høre om sponsormidler.

— Vi fant tonen ganske raskt, smiler Lie.

Banksjef Lie bekrefter at sponsoravtalen inneholder et betydelig beløp, men ønsker ikke å oppgi summen. Han fremhever at Sparebank1 er flink til å støtte opp om kulturelle arrangement i regionen, og ser at pengene kommer til nytte.

— Det er viktig for oss å støtte om barn- og ungdomsaktiviteter.

I tillegg til å sponse med penger skal banken også være aktiv i arrangementet.

— Vi skal være til stede og arrangere en del av aktivitetene rettet mot de unge. Vi har ikke alt på plass ennå, men det blir betydelig større enn familiearrangementet under Strandafestivalen var. Blant annet skal vi ha en talentkonkurranse, sier Lie og tilføyer at aktivitetene vil foregå i sentrum av Orkanger.

Mandal minnes hvor viktig det var å få vist seg frem på blant annet arrangement som UKM, og ønsker å gi flere barn og ungdommer denne muligheten.

Artistslipp

Rasmus og verdens beste band er et kritikerrost og prisbelønnet band, fra Trondheim, som har turnert mye, byr på seg selv, og er populær blant barna. De er kanskje mest kjent for låta «Puppan te pappa» og «Kyssing e hæsli», men de har også laget «Kosinus-sangen». Nå er de klar for «Barnas dag», under Parklivfestivalen. Arrangøren lover mer program for de minste, det er bare å vente i spenning.

— Festivalen skal ikke være bare for voksne, nå satser vi mer på barn- og ungdom også, sier Mandal.

Skal lage liv og leven for de minste under Parkliv. F.v: Rasmus Rohde (gitar og sang), Kriss Stemland (piano, dobro, husorgel og sang) og Erlend Smalås (bass, tuba og sang). Foto: Pressebilde