Daniel Skjølberg Krogstad ledet KIL/Hemne i sin første tellende kamp da de tok imot Strindheim til cupkvalifisering i Ånesøyan søndag. Strindheim har denne sesongoppkjøringen vist seg som en av favorittene til å kjempe om opprykk fra 4. divisjon denne sesongen og det fikk også KIL/Hemne merke etter hvert.

- Vi visste jo at vi skulle møte ett av 4. divisjons beste lag, men hadde likevel håp om å kunne ta oss videre i cupen, forteller KIL/Hemne-trener Krogstad.

Avgjort i 2. omgang

Det var gjestene fra Trondheim som tok ledelsen etter en drøy halvtime, men Anders Singsdal Volden sørget for utligning like før pause i en sjansefattig første omgang. I andre omgang tok Strindheim mer og mer over kampen og begynte å skape en del sjanser. Da omgangen var seks minutter gammel tok Strindheim ledelsen 2–1 og ti minutter senere sto det 3–1. KIL/Hemne klarte aldri å svare og det var Strindheim som kunne sette inn 4–1 helt på tampen.

- Vi hang bra med i første omgang hvor det meste av spillet foregår på midtbanen, men i andre omgang får vi det tøffere og Strindheim tar over kampen og vinner til slutt fortjent. Vi merker at de er litt bedre trent enn oss, sier Krogstad.

Generasjonsskifte

Det er liten tvil om at KIL/Hemne har gjennomgått et generasjonsskifte de to siste årene. I fjor ga nesten halve laget seg etter nedrykket til 4. divisjon og i år har klubben mistet enda noen viktige bærebjelker i blant andre Hallvard Løseth og Anders Solem. Det har kommet inn en del yngre spillere og to forsterkninger i Leif Zahl og Brynjar Snekvik.

- Det har nok vært et generasjonsskifte de siste årene. Vi har mistet noen bærebjelker denne sesongen også, så det er mange unge spillere som har spilt lite tidligere, som nå får sjansen. Vi har mistet mye rutine på kort tid, men har vært heldig som har fått med Leif Zahl og Brynjar Snekvik. Nå er det usikkert hvor mye de kommer til å bidra, men det merkes når de er med, sier Krogstad.

Ikke opprykkskandidat

I fjor kjempet KIL/Hemne om opprykket til siste slutt, men det var til slutt Melhus som stakk av med seieren. Krogstad tror ikke at KIL/Hemne kommer til å kunne kjempe om opprykket i år.

- Jeg tror det skal holde hardt å være med helt inn slik vi var i fjor. Jeg tror avdelinga er tøffere i år enn i fjor. Det er en del gode bylag som kan bli vanskelig å hamle opp med. Klarer vi en topp 5-plassering skal vi være fornøyde med det, sier Krogstad.

KIL/Hemne har en treningsgruppe på 6-7-spillere som trener med Bjørgan i Trondheim og en gruppe på drøyt 15 mann i Hemne. Krogstad tror det er flere unge spillere som kommer til å ta steget i årets sesong.

- Vi har en forholdsvis stor stall på over 20 spillere når alle er til stede. Det er en del unge spillere som kommer til å få prøve seg og det er alltid noen som benytter seg av muligheten når de får den, sier Krogstad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255