Odd Kyrre Lund

Bor: Kyrksæterøra

Jobb: Sikkerhets-, helse- og miljøkoordinator i Statnett

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg har akkurat vært på Kontorteknikk og kjøpt fargepatroner, og skal printe ut diplomer til Holburennet.

Er det en årlig begivenhet?

— Ja, det arrangerer vi hver påskeaften på Holbusetra. Holburennet er et barneskirenn etter naturstiprinsippet, og vi hadde ett år ca. 100 deltakere. Det kommer folk også fra Hemnkjølen over fjellet, det er en to timers skitur fra Ellingsgården – hvis du er bra trent.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Rå salmalaks, konjakkflambert biff eller grillmat. Jeg er glad i å lage mat, og har jeg grillet hjemmelaga fiskekaker på Holburennet. Det er populært hos barna.

Hvor drar du helst på ferie?

— Østen, og spesielt Thailand. Vi har bestilt tur nå i juli, og skal ha base i Hua-Hin. Da farter vi litt rundt. Thailand er jo Smilets land, og der går det an å slappe av.

Hva leser du?

— Stort sett aviser og nyheter. Bøker er jeg ferdig med. Ellers blir det jo litt prosedyrer, instrukser og lovverk i jobbsammenheng.

Hvorfor bor du der du bor?

— Jeg har slekta på begge sider her, kona har familie her og det er her jeg er født og oppvokst. Jeg sier bare: Finnes noe finere sted å bo enn i Hemne?

Hva gjør du på fritida?

— Det blir noen turer til hytta på Holbusetra, jeg er med barna på trening og diverse aktiviteter, og jeg bidrar litt på båthavna. Der har jeg har en sjark, da blir det noen fisketurer. Ellers trives jeg også godt med å se på TV og lage mat.

Har du en favorittpolitiker?

— Akkurat nå er det Sylvi Listhaug. Jeg har sympati med henne fordi hun har ordlagt seg litt feil. Det er trist og ødeleggende med en slik heksejakt fordi det fjerner fokus på det de egentlig skal holde på med, nemlig politikk. Ellers er jeg ikke politisk engasjert selv, så derfor snakker jeg aldri stygt om politikere. Det gjelder også andre som gjør noe frivillig i samfunnet.

Hva opptar deg for tida?

— Selv om jeg ikke er involvert selv, synes jeg det er kjempebra at vi får en storhall i Ånesøyan. Jeg tar av meg hatten for den innsatsen som Erik Snekvik og mange andre gjør. Jeg håper skeptikerne vil få se hvilket løft dette blir for Hemne.

Hvordan holder du deg i form?

— Jeg er mye ute og i aktivitet gjennom jobben, så går jeg litt på ski.

Favoritt turmålet ditt?

— Hollamarka! Jeg føler tilhørighet til Holla fordi slekta mi kommer derfra.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Ja, lofotfiske! Jeg hadde planlagt å jobbe gratis ombord på en båt nå i år, men av ulike årsaker ble det ikke noe av det. Men jeg skal ta det igjen. Å ligge utpå havet og rulle og sløye skrei, er en uforklarlig drøm jeg har.

Hvis du skulle ha valgt en annen jobb, hva ville det ha blitt?

— Noe praktisk og en jobb som ville ha gitt meg større muligheter til å ferdes ute i skog og mark enn hva tilfellet er i dag.

Hvis du skulle ha reist bort alene for ett år, hva ville du ha savna mest?

— Kone og barn, det viktigste i livet mitt.

Noe du angrer på?

— Neg, aldri. Det som er gjort er det ingenting å gjøre med.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300