Gunn Iversen Stokke (Sp), hovedutvalgsleder for vei i Trøndelag fylkeskommune, sier hun har bedt om en vurdering av fv. 710.

— Jeg har oversendt uttalelsen fra Agdenes kommunestyre til administrasjonen, og gitt beskjed om at de drar ut og vurderer veien sammen med Statens vegvesen. De må vurdere om det er strakstiltak som må på plass, og det må eventuelt skje sammen med dem som har driftsansvar på veien, sier Stokke.

— Finnes det eventuelt midler til strakstiltak?

— Det må enten tas innenfor den driftspakken som finnes, eller, hvis det er noe ekstraordinært, må man be om mer midler. Da må det selvfølgelig tas fra en plass, men trafikksikkerhet er viktig, sier hun.

Skjønner frustrasjonen

Stokke minner samtidig om at det jobbes med Orkdalspakken, en helhetlig plan for regionen, samtidig med at det er et arbeid på gang med veistrategi for hele Trøndelag.

— Vi holder på å klassifisere alle fylkesveien våre, og det er totalt 6000 kilometer med vei. Dette arbeidet skal til kommunene på høring, sier hun.

— Hva skal til for å få en grundig utbedring av fv. 710, utover bare strakstiltak?

— Det var synd veien ikke ble med i Fosenpakken den gangen, og dermed ble skjøvet ut i tid. Jeg skjønner frustrasjonen, og jeg er enig i at dette er en fryktelig strekning å kjøre, i liket med andre strekninger i Trøndelag. Men gjennom Orkdalspakken ser vi nå på en helhetlig utbygging, hvor fv. 710 absolutt er en av hovedsatsingene til fylkeskommunen. Hadde det vært oss til oss, skulle vi hoppet i det med en gang, sier hun.

— Er behovet for oppgradering aktualisert med kampflybasen på Ørlandet?

— Ja, det er klar. Det har vi visst lenge, og det var også derfor Fosenpakken ble satt i gang. Vi ser at det er mye tungtrafikk som ødelegger veien veldig, men nå få altså vegvesenet ta en befaring for å se om noe må gjøres kjapt, sier Stokke.

Gunn Iversen Stokke er hoved-utvalgsleder for vei i Trøndelag. Foto: Pressefoto