Flerbrukshuset i Idrettsparken er Orkanger IFs største investering noensinne med en prislapp på drøye 19 millioner kroner. Så langt har arbeidet gått på skinner og det er ingen fare for kostnadsrammen overskrides. Det er mye takket være en utrøttelig dugnadsinnsats.

- Vi har hatt en helt utrolig dugnadsinnsats som nå nærmer seg 1700 timer bare i løpet av noen måneder. Slik det ser ut nå så skal vi ikke ha noe problem med å holde oss til budsjettet som er vedtatt og det er veldig gledelig, sier daglig leder i OIF Anders Skjøld.

Spart 600 000

Med 1700 dugnadstimer har OIFs ildsjeler lagt ned et helt årsverk. Om en setter en timetakst på 350 kroner, så har OIF spart 600 000 kroner på dugnadsinnsatsen. Jonny Krokstad jobber på flerbrukshuset for Poort og Co AS på dagtid, men har også lagt ned nærmere 150 dugnadstimer på kveldstid.

- Vi har hatt alt mellom tre og tolv personer på kveldstid som har jobbet med lekting og isolering, samt en del andre oppgaver. Det er utrolig mye som kan bli gjort på en kveld når du er en del personer som legger ned 3–4 timer, forteller Krokstad.

Flerbrukshuset i Idrettsparken kan stå ferdig i juni. På bildet ser vi Jonny Krokstad, Martin Lund og daglig leder i OIF, Anders Skjøld.

Ferdig i sommer

Flerbrukshuset skulle etter planen stå ferdig i løpet av høsten, men nå er det ikke usannsynlig at bygget kan stå ferdig allerede tidlig på sommeren. Det meste av flisleggingen er ferdig i underetasjen hvor garderobene er. Over påske kommer rørleggere inn for å gjøre den siste jobben og i hovedetasjen begynner det aller meste å ta form og nærmer seg en avslutning. Leder Anders Skjøld er meget fornøyd med fremdriften og tror det vil gi klubben et løft.

- Jeg kom litt sent inn i klubben, men jeg har forstått det slik at det var på høy tid å bygge noen nye garderober. Nå blir det noe helt annet for våre lag og gjestende lag å komme på besøk i Idrettsparken, sier Skjøld.

Daglig leder i OIF, Anders Skjøld, er meget fornøyd med fremdriften og at klubben klarer å holde budsjettet på det enorme byggprosjektet.

Innholdsrikt

Det svært innholdsrike bygget som skal romme fire garderober, samt dommergarderober i sokkelen, kontorer, lagringsplass og en svær sal på 150 kvadratmeter i hovedetasjen, har en kostnadsramme på 19 millioner kroner. Den prisen jobber OIF hele tiden med å få så lav som mulig.

Idrettslaget har kalkulert med et lån på rundt fem millioner kroner, men det er vanskelig å si hva det kommer til å havne på før klubben har fått på plass spillemidler, momskompensasjon og lignende.

Slik skal Flerbrukshuset se ut fra friidrettsbanen når det står ferdig.

I tillegg til OIF er Orkdal Røde Kors og Orkanger Aktivum med på prosjektet. Planen var at også Orkdal Janitzar skulle være med på prosjektet, men måtte trekke seg ettersom de ikke har fått solgt korpshuset. Tanken var at de skulle gå inn med en egenkapital som skulle dekke fremtidig husleie. De pengene har nå OIF klart å ta igjen, mye takket være en imponerende dugnadsinnsats.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255