— Vi starter ordinær vakt fredag klokka 12, og stiller med to til ni menn som går turnus i hele påska. I 2015 ble den nye hytta tatt i bruk, etter at den gamle vakthytta brant ned i 2014. Den nye vakthytta er større og mer modernisert enn den gamle, forteller operativ leder, Jonas Syrstad.

I tillegg til vakttjeneste, har de proviantkjøring for hyttefolk i området. Dette er godt bidrag til økonomien deres. Det koster å drive, og det er mange dugnadstimer å ha denne inntekten. Torsdag hadde de sin første tur før påske fra parkeringsplassen ved Børtne, og trafikken av turister tar seg opp mot helga.

I Resdalen er det ca. 700–1000 hytter på et stort område, og det er et populært turområde for både hyttefolk og dagsturister. Resdalen har fin natur inn mot Trollheimen, og fine fiskevann som man kan kose seg med, sommer som vinter.

Det blir noen utrykninger for Røde Kors-gjengen i løpet av påsken.

— Det går mest i beinskader etter knall og fall, forteller Syrstad, som oppfordrer turfolk til å laste ned Norsk Luftambulanse sin 113-app, for det er ikke alltid det er så enkelt å finne frem.

På spørsmålet om hvordan publikum skal komme i kontakt med dem ved akutt behov, er svaret å ringe 113, slik at de formidler oppdraget til Meldal RKH. Ved savnede personer skal man ringe politiet på 112, og ellers kan publikum ringe vaktmobilen deres.

De får ofte besøk på vakthytta i påska. Folk kommer innom for å slå av en liten prat eller for å få gode turtips.

— Det kan bli lange dager og kvelder inne på vakthytta, men her i nyhytta er det stor takhøyde, og praten og kortspillet går slag i slag, forteller Bente Ratøyen. Hun har vært i RKH siden 1992, og kan fortelle at utviklingen på teknisk utstyr har kommet langt.