Det blir en pause i anleggsarbeidet på ferjeleiet på Valset i påska. Men etter påske går arbeidet for fullt igjen fram mot neste stengeperiode. Og det blir i perioden lørdag 7. april til søndag 15. april.

Sambandet Brekstad-Valset var stengt i perioden 10.–18. mars på grunn av anleggsarbeid på Valset ferjekai.

- Vi hadde gunstige vær- og vindforhold, men litt utfordringer med kulda, som gjør at betong herder sakte. I uka med stengt samband arbeidet entreprenøren 22,5 timer i døgnet. Vi fikk dermed stort sett utført det arbeidet vi hadde planlagt, sa prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Bygger for elferjer

På vegne av Trøndelag fylkeskommune bygger Statens vegvesen om og tilpasser kaianleggene i ferjesambandet fv. 710 Brekstad-Valset for elferjer. Mandag 19. november ble byggestarten på anlegget markert med en symbolsk skuffe stein i sjøen.

Her er en oversikt over hva som blant annet skal gjøres på Valset i perioden sambandet er stengt:

Utsprenging av tomt for teknisk bygg

Sprenging og utgraving for landkar

Forskaling, armering og støp av nytt landkar

Riving av forskaling og gjenfylling

Forbolting langs fenderpeler i ferjebåsen

Boring og sprenging for utdyping i ferjebåsen

Fjerning av løssprengt bergmasser i ferjebåsen

Trafikk i 2019

Fergetrafikken på Brekstad-Valset skal som hovedregel gå etter ordinær rutetabell gjennom anleggsperioden. Men noe arbeid er ikke mulig å gjennomføre samtidig som det går trafikk i sambandet. Entreprenøren har derfor anledning til å stenge sambandet i inntil 18 døgn fordelt på to perioder a ni døgn.

Hensikten med ombygginga av kaiene er å tilpasse kaianleggene for større og elektrisk drevne ferjer, som skal settes i trafikk fra 1. januar 2019.

På vegne av Trøndelag fylkeskommune bygger Statens vegvesen om og tilpasser kaianleggene i fergesambandet fv. 710 Brekstad-Valset for elferger.