Torsdag kveld 22. februar i år tok noen seg inn på Orkanger barneskole. Her har de gått ned i tilfluktsrommet i kjelleretasjen og utløst et pulverapparat. Pulveret har deretter virvlet opp gjennom trappeområdet og oppover i etasjene.

- Det er forferdelig synd at noen gjør noe sånt, sa rektor ved skolen, Frode Gjengaar, mandagen etter hærverket.

- Synd at noen gjør noe sånt

Alarmen ved skolen reagerte på pulveret som spredte seg opp i etasjene, slik at branndørene lukket seg. Dette hindret en langt mer omfattende pulverspredning, og dermed enda større skader. Brannvesenet rykket ut da alarmen gikk.

Gjorde skader for 50 000 kroner

Verdien på skaden som var gjort,ble beregnet til cirka 50 000 kroner, opplyste Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune.

- Det er kjedelig at det blir sånn. Det er beklagelig! Og det er utgifter vi må ta på et budsjett vi kunne brukt til noe annet, påpekte han.

Kostnadene skyldtes hovedsaklig opprydding og vasking.

Saken ble anmeldt, men det tok lang tid før det kom inn tips.

- Vi har nå mottatt opplysninger om en navngitt person som skal ha gjort dette. Vedkommende skal inn til avhør om kort tid, sier Arnt Johansen, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

- Hvor gammel er personen som dere skal avhøre?

- Det er en ung person. Jeg ønsker ikke å si noe mer konkret om det, svarer han.

Politiet skal i tillegg trolig ta inn én eller flere andre til vitneavhør, knyttet til samme sak.

Sletvold i kommunen uttalte tidligere til ST at det er aktuelt å rette et erstatningskrav mot den eller de som har gjort dette, dersom det blir kjent hvem det er.

Den eneste aktiviteten som foregikk på skolen denne torsdagskvelden, var svømmetrening i svømmehallen i regi av Orkanger IF.

Dørene til skolen skal være låst, så det er uklart hvordan noen har tatt seg inn i bygget og ned i tilfluktsrommet.