Selv om jeg er så gammel at jeg trolig slipper å se ødeleggelsene i Midt-Norges fjell – med den gigantiske vindkraftutbygginga – så kommer jeg ikke over det.

I Fosna-Folket 27. mars sto det en artikkel om vindkraftutbygginga på Fosen, og trafikken på fylkesvei 715 i forbindelse med dette. Og for å si det mildt, det var skremmende lesning!

Etter påske blir det stor trafikk, inntil ni timer i døgnet. Den første lasten med deler kom med båt fra Esbjerg i Danmark til Monstad. Et område på vel 40 mål har kapasitet til å mellomlagre delene før transporten til fjellet. Det er 18 skip med last. Transportene vil foregå mellom klokken 18:00 til klokken 02:00.

Herfra vil det gå 568 semitrailere med turbindeler, 40 lastebiler med utstyr, 70 semitrailere med deler til kraner, og ni trekkvogner med spesialtilhengere. De fleste konvoier følges av politibiler.

En ansvarlig i Statkraft, sier: — Det vil være livsfarlig å kjøre forbi konvoiene!

Hva? Dette er bare en sped begynnelse, et lite komma i det hele. Hva med turistene, de fastboende, og andre? Dette «prosjektet» vil foregå fra mellom 3. april til 30. juli, ifølge Fosna-Folket. Jeg kaller ikke dette for «vindparker». Park er noe helt annet. Slagmarker er bedre.

«Kålles fær di åt med lanjdet vårt? Æ by itj fæm øre for dokk!»