Debatt

Orkland/Orkdal/Orkladal …

Jeg har lenge tygd litt på navnet på vår kommende kommunesammenslåing, og tenkte lenge at, ja, ja, navnet skjemmer ingen.

Jørn Bjørnås.  Foto: Arkiv

Pluss

Allikevel, det er noe som skurrer, så jeg må bare ut med det: Det skulle vært «Orkdal kommune». Det er det naturligste, og letteste å si. Orkland hadde passet best i Vikingetida. «Høyr frendar av Orkland»-- det hadde vært sterkt. Men i dag? Orkladal da, greit også, men litt tyngre, bedre i beskrivelse, men tyngre, så det må bli Orkdal kommune. Hvorfor sier jeg fra først nå? Vel , jeg er jo trønder da, litt træg ventle. Men vi har vel god tid enda til å sette et annet navn, skulle jeg mene. Men er det så farlig da? Nei, det er vel ikke det, heller ikke om bilen er rød eller blå, men det er nå gjevest med den vi liker best da. Så, jeg kaster fram forslaget igjen (det har forresten vært utrolig rolig blant folket om dette, ble vi tatt på sengen, for sløv til å mene noe? Jeg tror mange kjenner seg igjen, meg selv inkludert!) Kanskje vi til og med skulle foreslå at noen med datakunnskap lagde en uhøytidelig folkeopinionsmåling? Dersom det skulle bli debatt om dette, vel og bra. Dersom det ikke skulle bli det, legger jeg med avslappet tilbake i full forvisning om at Orkland, det er folkets ønske!