Eldste deltaker var 97 år da Meldal og Løkken pensjonistforeninger fikk skuterskyss inn i vakkert fjellterreng. En tur mange av dem ikke lenger mestrer for egen maskin.

- Meldal snøskuterklubb tok oss med på en eventyrlig flott tur. En tur for dem som ikke kommer seg ut i fjellheimen lenger. Det betyr veldig mye! Deltakerne var veldig begeistret, og vi var enormt heldige med været, sier Mildrid Nesheim, leder i Løkken pensjonistforening.

Det var lørdag 14. april at pensjonistforeningene ble invitert med på tur. Dette har vært en tradisjon over flere år, og denne gangen gikk turen til Jøngfjellet.

Høgkjølen med Jøngfjellet til høyre.

30 deltakere

Turen gikk først opp på kjølen mellom Resfjellet og Jøngfjellet, og videre mot Stangebogen med stopp og utsikt. Deretter var det bratt terreng opp til Høa.

- Der ble det servert kaffe, tekake, kjeks og twist. Snøskuterklubben spanderte alt på oss. Det var bar mark oppe på Høa, og flere benytte anledningen til å gå ut av sleden og ta seg en fottur, sier Nesheim.

På Høa vard et barmark og mulighet til en fottur.

Det var over 30 deltakere som benyttet anledningen til å komme seg til fjells, mens 26 snøskuterførere stilte med hver sin skuter. Avgangen gikk fra snøskutergarasjene ved Storås.

- Strålende sol over snøhvite fjellvidder – rammen for turen kunne ikke blitt bedre. Også vinden hadde bestemt seg for å ta det helt med ro denne dagen, sier Nesheim.

Rein på alle kanter

Turen gikk videre mot Snausen, og følget stoppet med god utsikt til Snausen og Landsemsetrene.

- Ekstra stas var det for Birgit Strand (født Landsem) fra Løkken, som fikk se igjen barndommens rike med alle sine gode minner. Vi rundet Jøngfjellet, og fikk som bonus se rein på alle kanter. Det ble nok en kafferast, før vi etter tre timers fantastisk tur kom fram til hytta til Svein Storås og Lisbeth Auset. Der ventet middagen. Takket være det nydelige været, kunne mange innta middagen på verandaen, forteller hun.

Det ble middag på hytta til Svein Storås og Lisbeth Auset.

Audhild Hoel Svartbekk hadde kokt lapskaus, som flere år tidligere. Denne ble kjørt opp med skuter – opp til hele 60 personer som skulle mettes.

De eldste deltakerne var Marie Gorseth (97) og Bjørg Blakstad (91). Spreke og tøffe damer som gjerne ville til fjells i sleden bak en skuter.

Takknemlig

- En stor takk til snøskuterklubben og våre kjørere! De har holdt på med dette iallfall siden jeg startet i pensjonistforeninga i 2011, men sikkert også før det. Snøskuterklubben søker kommunen og får dispensasjon til å kjøre med oss pensjonister, og andre som ikke kommer seg ut på ski lenger, sier Nesheim.

Mildrid Nesheim er leder i Løkken pensjonistforening.

Hvert år har det vært ulike turmål, og hvert år har ulike mennesker åpnet sine private hytter for å ta imot pensjonistene.