Lørdag skrev ST om at rådmannen anbefaler politikerne å utrede nytt bibliotek og kinosenter alene, uten Salvesen & Thams som samarbeidspartner.

Samtidig foreslår rådmannen at man bytter ut ordet «Rømme» med «sentrum», når det gjelder plassering av et slikt senter.

- Ryddig

Bakgrunnen for rådene, er en juridisk gjennomgang av det tidligere vedtaket sett opp mot loven om offentlige anskaffelser. Rådmannen viser blant annet til at Salvesen & Thams vil stå i fare for å diskvalifisere seg selv som potensiell selger/utleier dersom de er deltaker i utredningsprosessen.

I morgen (onsdag) skal saken behandles av formannskapet. Ordfører Oddbjørn Bang sier til ST at han vil støtte rådmannens forslag.

- Jeg synes det rådmannen foreslår, virker ryddig. Det er viktig at vi ikke diskvalifiserer noen, så jeg synes innstillinga er god.

Fleksibilitet

Hans Kringstad (Småbylista) er noe mer kritisk til rådmannens vurdering, men har forståelse for de juridiske betraktningene:

- Min umiddelbare reaksjon er at vi selvsagt må følge lovverket, men samtidig må vi være så fleksible som mulig - slik at vi kan ta vare på en unik mulighet til å redde Orkanger sentrum. Kino og bibliotek er det beste grepet for å sikre et attraktivt sentrum. Vi må forhindre at rene formaliteter ødelegger muligheten, og vi må forhindre ei uthaling som fører til at prosessen tar flere år. Det er viktig at vi får ei avklaring i løpet av året.

- Ingen stopp i planlegginga

Opposisjonsleder Finn Hoff sier til ST at han ikke har rukket å sette seg inn i saksframlegget ennå, og at han derfor vil vente til onsdag med å kommentere saken.

Torstein Larsen, som har vært en tydelig forkjemper for kino og bibliotek på Rømme, sier at også han vil vente med å kommentere saken til etter formannskapsmøtet.

- Uansett skal det ikke være noe stopp i planlegginga, og når kinoen skal stå ferdig.

Salvesen & Thams ønsker heller ikke å kommentere saken i forkant av formannskapsmøtet.

Hans Kringstad håper jussen ikke stikker kjepper i hjulene for kino og bibliotek på Rømme. Foto: Arkiv