Lørdag var det sesongåpning i 2. divisjon for kvinner. KIL/Hemne var store favoritter foran bortekampen mot Surnadal/Søya/Todalen og levde opp til forventningene. Det skulle imidlertid ta lang tid før den første ballen satt i nettet for KIL/Hemne.

Sene scoringer

KIL/Hemne tok som ventet initiativet fra start og skapte en rekke sjanser, men ballen ville ikke i mål. Kampen var målløs til det var spilt 79 minutter. Da sørget Sara Hoftun Bjerksæter for å sende KIL/Hemne i ledelsen. Bare fire minutter senere doblet Solfrid Vaagan Hofset til 2–0. Hjemmelaget reduserte til 2–1 like før slutt og sørget for spenning i kampen siste spilleminutter, men det var til slutt KIL/Hemne som kunne juble for tre poeng.

- Det var først og fremst godt å få en god åpning på denne sesongen. Vi var nok litt prega av at det var seriestart og hadde litt høye skuldrer, men det ble til slutt en veldig fortjent seier. Når du stanger og stanger så blir en fort litt stressa. Vi hadde mange sjanser til å ta ledelsen, sier KIL/Hemne-trener Rune Bakken.

Overraskende gode

KIL/Hemne som kom fra 1. divisjon i fjor var på forhånd store favoritter, men Bakken innrømmer at Surnadal var bedre enn forventet.

- Jeg synes Surnadal var gode. Jeg tror ikke dette laget blir noen kasteball. De har både rutine og en del unge gode spillere. Det overrasket oss kanskje litt at det var såpass gode, sier Bakken.

To lokaloppgjør

Serieåpningen er unnagjort og nå venter det to lokaloppgjør når KIL/Hemne og Orkanger barker sammen to ganger i løpet av få dager. Kommende lørdag er det KIL/Hemne som tar imot Orkanger i Ånesøyan til 2. serierunde i 2. divisjon og onsdag 2. mai er det cupoppgjør i Idrettsparken mellom de samme lagene.

- Det blir to tøffe kamper. Nabooppgjør er bestandig spennende og det er vanskelig å spå utfallet av slike kamper. Vi vil nok møte et OIF som er revansjesugne etter tapet mot Molde, så vi vet at dette blir tøffe kamper, sier Bakken.

KIL/Hemne-trener Rune Bakken var godt fornøyd med å starte med seier i serieåpningen. Foto: Arkiv