Orkdal

Historien er den samme: Arbeidstilsynet var på tilsyn også i Orkdal, og det skjedde for to år siden. Dagens lokaler trenger så omfattende oppgradering av det ikke er lov å gjøre tiltakene innenfor en flomsone.

- Det er bevilget 57 millioner kroner til å bygge ny brannstasjon, 7 millioner i år til oppstart av prosjektet og resten i 2019, sier brannsjef Leif-Harald Bremnes.

Ferdig neste år?

Orkdal har satt i gang prosjektet, og jobber med å få på plass en avtale om ny tomt. Det har tidligere vært uttalt at stasjonen må plasseres på østsida av Orkla for å unngå flomfaren.

- Vi er i ferd med å få på plass en tomteavtale. Utpå året blir det anbudsrunde, og er vi heldige kan vi flytte inn i ny stasjon til jul i 2019. Men det kan også blir i 2020, sier Bremnes.

Den nye brannstasjonen i Orkdal skal etter planen være hovedbrannstasjon i kommende Orkland kommune.

- Stasjonen på Orkanger vil bli navet i nykommunen, hvor vi kan kjøre ekstra undervisning for eksempel, sier Bremnes.

Ny i Skaun også

Fellesnemnda for Orkland har uttalt at de ønsker å fortsette samarbeide med Skaun i forhold til brann.

- Vi tar sikte på et langsiktig og godt forhold med Skaun. Der er det også satt i gang en prosess med ny brannstasjon. Det er bevilget 31,5 millioner kroner til en ny brannstasjon i Børsa. Det er ikke tatt beslutning om tomt, men det er ikke plass nok i dagens lokaler i rådhuset, sier Bremnes.

Også Agdenes har hatt tilsyn fra Arbeidstilsynet, og må gjøre utbedringer i dagens lokaler i Lensvik for å imøtekomme krav til vern mot kreftframkallende stoffer.

Foto: ARKIV