25. april slipper bandet Beist sin siste singel, «Varmen», før debutalbumet «Dans som en idiot» kommer 16. mai.

Låten «Varmen» som er siste singelslipp fra albumet, er kraftig forsterket med Anders Jektvik sin dype bassrøst. Også denne låten synges på trøndersk og er melodiøs og svært hørbar, men med en noe mørkere og mer dystert innhold. Hovedpersonen i låta lokkes nemlig stadig tilbake til flaska og til et liv i rus.

Gåsehudfremmende

- Som djevelen på skuldra, har vi fått med oss selveste Anders Jektvik, som setter stemningen med sin gåsehudfremkallende stemme, sier Arne Wormdal fra Orkdal som er frontfigur i bandet Beist som har opplevd stor suksess den korte tida de har eksistert.

Forrige singel, «Dans som en idiot», rundet 50.000 lytt på under en måned, og førstesingelen «Råne-Ræser», nærmer seg en halv million strømminger på Spotify. I kjølvannet av de mange singelslippene og det kommende albumslippet 16. mai, er bandet booket til flere konserter i løpet av sommeren. Nevnes kan blant annet Budal, Verdal, Tydalsfestivalen, Sjørock på Ekne samt at bandet er booket til Oslo Spektrum i november sammen med Postgirobygget og D.D.E..

Historie bak

Som alltid når det gjelder Beist sine låter og Arne Wormdal sine tekster, er det alltid en historie bak. Historia bak låta «Varmen» er ifølge tekstforfatteren verdens dårligste unnskyldning etter å ha vært på rangel.

- Det blir som en unge som prøver å forklare noe. Jeg prøvde å skrive noe humoristisk samtidig som handlinga i seg selv er så mørk, sier han, og erfarer at det bak enhver låt er en egen mening og et eget univers.

- Det er artig å spekulere litt på hvordan en låt blir til, og det må være en historie som henger på greip, sier Wormdal som siden starten av 2017, har skrevet samtlige 11 låter på debutalbumet.

Jævla grevlinga

Historia bak låta Varmen er som følger:

«Æ va ut og gikk en tur i går kveld og så plutselig så bærre kom det nå grevlinga som bynt å hiv stein etter mæ. Æ fant ei søppelbøtte som æ heiv gjennom lufta og som traff ene grevlingen sånn at han fekk skikkelig vondt, men da bynt dem bærre å hiv mer stein. Bilen æ sto atme vart helt smadra, så æ la på sprang mot kiosken for å be om hjelp, men akkurat når æ kom inn døra så kasta ene grevlingen en forbainnelse over mæ, som gjor te at aill ordan æ sa vart grautåt og rar, pluss at æ vart sjåandes ut som en toilling. Æ skjønt at æ mått årn opp i det her sjøl og sprang ut og kasta mæ over grevlingan så vi ramla ned en mæl og utti en bekk kårr det vart et voldsomt te basketak. Det tok på tida men æ klart te slutt å kverk aill sammen.

Sjer i avisa at politiet bærre ha foinne søppel, smadra bila og en vettskremt kioskansatt. Men det e i alle fall sånn her æ kjæm i høu det. Jævla grevlinga.»

Ringer pappa

Tekstene er inspirert av oppveksten i Orkdal, uten at det kan tas bokstavelig. Språkmessig er Wormdal påvirket av å henge sammen med folk fra overalt i Trøndelag.

- Blir jeg usikker på dialekta mi, så tar jeg en telefon til pappa, ler han.

Bandet Beist består av Arne Wormdal på vokal og strengeinstrumenter, Ole Jonas Storli (Ole Blind) på tangent, trekkspill og produsent, Jon Krogstad på kontrabass, Simen Løberg på diverse strengeinstrument og vokal, Sondre Mikalsen på trommer og perkusjon og Ragnhild Haugdal på vokal og strengeinstrument.