Løkken Verk montessoriskole har rettet en henvendelse til Meldal kommune om kjøp av skolebygget på Løkken. Ordfører Are Hilstad antar dette vil være i boks før sommeren.

Montessoriskolen ønsker å kjøpe det gamle MuLb-bygget (Meldal ungdomsskolen/Løkken barneskole) til en symbolsk sum, og de ønsker å inngå en bygslingsavtale med kommunen på tomta. Skolen er i dag leietaker i lokalene. Formannskapet hadde saken oppe til driften denne uka, og mener det er lurt å gå for en slik løsning.

- Hvilke priser er det snakk om, Hilstad?

- Det er foreløpig ikke antydet summer, men bygget har ingen særlig verdi. Det er snakk om en symbolsk sum for bygget, trolig nesten kroner null. Det er tomta som har verdi, og her vil en bygslingsavtale ta utgangspunkt i tomteverdien. Montessoriskolen har ønsket seg en rimelig bygslingsavtalene, mot at de tilbakefører tomt og bygg til kommunen hvis de en gang legger ned drifta, sier ordføreren.

Deler er revet

Deler av skolebygget er allerede revet fordi Gauldal bygg skal sette opp boliger på tomta. Det er den resterende delen av den gamle skolen, hvor det i dag er montessoriskole og tannklinikk, som det nå forhandles om kjøp og bygsling av.

- Det finnes noen vedtak fra kommunestyret tilbake i tid, i 2013 fikk rådmannen fullmakt til å forhandle fram en avtale om salg eller leie. Men den gangen ble det ikke noe salg, og vi hadde derfor saken oppe til drøfting i formannskapet igjen nå. Målet var å se på om det var noe som måtte avklares rundt rådmannens fullmakter, sier Hilstad.

Han sier Løkken Verk montessoriskole har vært gjennom en prosess hvor de har vurdert nybygg, men at de nå har landet på at de ønsker å overta og pusse opp de lokalene de altså leier av kommunen i dag.

Vil eie tomta

Kommunen er opptatt av å ha kontroll på tomtearealet den dagen det eventuelt ikke er skoledrift i bygget lenger. Det ser derfor bygsling som en god idé.

- Tomta har verdi, og vi ønsker ikke at dette skal være god butikk for andre aktører i framtida. Den dagen det eventuelt ikke er skole der mer, ønsker kommunen å sitte som eier. Dette er også den modellen montessoriskolen ser for seg, sier Hilstad.

Han sier det gjenstår en del avklaringer, blant annet å avgrense tydelig hvilket tomteareal det dreier seg om. Samt å legge inn noen premisser i forhold til tannklinikken som har tilhold i bygget.

- Vi leier ut til tannklinikken i dag, og må ha med i en salgsavtale noen betingelser rundt at det arealet fortsatt skal leies ut til tannlegen i samme prisleie, sier Hilstad.

Langsiktig avtale

- Hvorfor er det positivt å få til et salg av skolebygget?

- Det er bra for skolen å få eie selv når de skal pusse opp og bruke dugnadstimer og penger på bygget. Det er bedre å gjøre det på eid enn leid eiendom, og det gir dem også sikkerhet i bygget ved eventuelt låneopptak. For kommunen sin del er det siste kapittel i etterbruksproblematikken rundt skolebyggene, etter at vi bygde ny skole. Vi ønsker jo permanente løsninger for de gamle skolebyggene. Det er lettere for alle parter å få et avklart ansvarsforhold rundt bygget på Løkken, sier Hilstad.

- Hvor lang bygslingsavtale er det snakk om?

- Langsiktig. Det er det som ligger i forespørselen fra montessoriskolen, sier Hilstad.

Rådmannen har fått fullmakt til å framforhandle en avtale, som etterpå skal godkjennes i kommunestyret. Ordføreren regner med at dette kan skje før sommeren dersom alt går knirkefritt.