Orkdal

Knut Even Wormdal, primus motor for Orkangerdagene, har hentet hjem Løvø-søstrene til årets kulturdager, hvor Wanja Løvø står i spissen for eget Tina Turner-show.

— Som arrangør setter vi stor pris på at showet, som har fått god omtale fra den første konserten i Selbu, nå kan oppleves på Orkanger, sier Knut Even Wormdal.

Et lenge ønsket show

Søstrene Wanja og Aina Løvø er opprinnelig fra Orkanger, men nå bor begge i Selbu. Wanja har besøkt Orkangerdagene tidligere, da med en hyllest til Andrew Sisters. Den ble svært godt mottatt av publikum, ifølge arrangøren.

— Denne gangen blir det Tina Turner, en stor artist jeg hørte mye på på 80-tallet. Vi har snakket om det lenge, samboer min og jeg, at vi skulle hatt eget show med henne, men så ble det litt lagt på is. I 2000 var samboeren min, bassisten i bandet og jeg på konsert med henne. Etter det har ideen vært luftet noen ganger. Men tiden går så fort, sier Wanja.

For ett par år siden ble det bestemt at nå, nå skulle det endelig bli. 15. april i år hadde de premiere i Selbu.

— Det gikk kjempebra. Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger, så det er kjempeartig. Nå skal vi ut med showet, sier Wanja.

Aina korer

Til konserten i Selbu hadde hun med sitt faste band. Hun har vanligvis ikke så mye koring under konsertene, men på Orkangerdagene blir søster Aina Løvø med.

— Det blir Aina og Nina Brovold som korister. Så har vi Arne Skognes på trommer, Jan Inge Tjørhom er bassist, Sven Kristian Bakken på tangenter og samboeren min, Jon Oddstein Aune på gitar. I tillegg er Vegard Hauknes Hasfjord med på saksofon for anledningen.

Wanja forteller at publikum kan forvente seg en kveld med rock'n'roll.

— Det blir en del kjente Tina Turner-låter, og jeg kommer til å fortelle en del av historien rundt henne. Hun har en artistkarriere som strekker seg over 50 år. Det er virkelig imponerende!

Wanja minnes yngre dager hvor hun og søsteren så Tina Turner på VHS.

— Vi sang sammen, og slet ut videoene, ler hun, og tilføyer at Aina synes det er kult å være med til Orkangerdagene.

De fleste av sangene som presenteres er fra 60 til 90-tallet. Blant annet får vi høre «Simply the Best», «Proud Mary» og «River Deep Mountain High».

Et hektisk liv

Til daglig er musikken hobby i Wanjas liv.

— Jeg har vært så heldig å ha denne hobbyen hele livet. Jeg er nå tobarnsmor og går femte år lærerskolen, og så er jeg lærer utenom. Det er nok å gjøre.

Det hindrer henne ikke i å tenke fremover i musikkarrieren.

— Det er en del prosjekt inni meg som må ut. Jeg er ferdig med Andrew Sisters. Nå er det Tina Turner – så får vi se hva neste blir, sier hun lurt.

Gjennom Facebook har Wormdal både hørt og sett snutter fra konserten i Selbu, og sett all den rosende omtalen Wanja og bandet har fått.

— Vi gleder oss veldig. Wanja og Aina kjenner mye folk her, både gjennom skole, sang og musikklivet, så vi tror de synes det er artig å komme hit å spille for mye kjentfolk, sier han.

Onsdag 20. juni lover Wormdal en fin og innholdsrik kveld.

— Dagen starter med «dagens talent», som i år er Ine Hovde Pedersen, deretter har Løvø-søstrene Tina Turner-show. Når de er ferdige entrer Orkdal Storband scenen, sier han fornøyd.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

48001020