Orkangers damelag har fått en tøff start på sesongen med to kamper mot KIL/Hemne og en kamp mot Molde. Begge motstanderne er opprykksfavoritter til 1. divisjon. Lørdag var det Surnadal/Søya/Todalen som gjestet Orkla Maskin Arena og det var et lag det skulle være mulig å ta poeng mot.

Overkjøring

Surnadal skulle i utgangspunktet ikke være noen kasteball. OIF hadde spilt uavgjort 2–2 mot de like før seriestart og laget tapte "bare" 2–1 mot KIL/Hemne i første serierunde og spilte uavgjort borte mot Nardo i den andre. Likevel virket det som om det var klasseforskjell på lagene.

- Det var godt å få en seier, selv om lagene vi har møtt til nå ikke har vært lag vi skal slå. Derfor var vi litt spent før denne kampen, forteller OIF-trener Bjørn Bakken.

Scoret mot gamleklubben

Gine og Hanne Fugelsøy er begge fra Surnadal og hadde spilt for lørdagens motstander. Litt artig var det da at det var nettopp de to som åpnet målshowet. Etter 13 minutter stanget Gine Fugelsøy inn en corner fra Hedda Berg Pedersen og like etterpå doblet Hanne Fugelsøy ledelsen til 2–0. OIF-damene var ikke ferdig og i løpet av de siste fem minuttene av omgangen scoret midtstopper Jannicke Snildal to ganger i løpet av tre minutter. Kampen var allerede avgjort.

- Den første omgangen er nok det beste vi har prestert siden vi rykket opp til 2. divisjon. Vi kom rundt på kantene og kom til mange innlegg. Surnadal-treneren var overrasket over hvor gode vi var, sier Bakken fornøyd.

Flere bytter

Med en solid ledelse i første omgang kunne OIF benytte muligheten til å gi flere spillere på benken sjansen. Nora Lund, Sara Rønningen og Eli Tretøy kom inn. Det samme gjorde meldalingen Solveig Sugustad som har vært ute i en hel sesong med en korsbåndskade.

- Det var en fin anledning til å gi flere spillere muligheten og de som kom inn tok godt vare på den. Vi var ikke like gode i andre omgang, men vi scorer likevel enda et mål og er veldig fornøyd med det vi leverer, sier Bakken.

Målløst for K/H

KIL/Hemne hadde åpnet med to strake seiere og cupavansement før de skulle møte Herd på bortebane lørdag. Herd er sammen med Molde, Fortuna og KIL/Hemne en av opprykksfavorittene i 2. divisjonsavdelingen. Det ble aldri noen avgjørelse på AMFI Moa stadion og lagene delte poengene etter å ha spilt 0–0. KIL/Hemne ligger nå på en andreplass, to poeng bak Molde som har vunnet sine tre første kamper.