Svorkmo gikk på et bittert tap borte mot Buvik sist helg og var klare til å revansjere seg da de gjestet Trond fredag. Trond og Svorkmo er av flere regnet som favorittene til å kjempe om opprykket i 5. divisjon denne sesongen og det var to gode lag som møttes på Rosenborgbanen fredag kveld.

- Det er nok ett av det beste lagene vi har møtt i 5. divisjon de siste årene. Det var høyt tempo og en god fotballkamp, forteller Svorkmo-trener Gøran Aakerholm.

Hver sin omgang

Det var hjemmelaget som kom best i gang og styrte det meste av første omgang. Det var ikke ufortjent da Trond tok ledelsen etter en drøy halvtime og det holdt seg også til pause.

Men i andre omgang var det Svorkmo som tok over og styrte store deler av kampen. Etter bare fem minutter fikk Svorkmo straffe og Tom Even Gundersen var sikker fra 11-meteren. Svorkmo fortsatte å kjøre på og helt på tampen sørget Jacob Berntzen for 2-1. Trond hadde en avslutning i tverrligger, men Svorkmo red i land en viktig borteseier.

- Trond var best i første omgang, men vi leverte en meget solid andre omgang. Jeg synes vi vinner fortjent selv om Trond hadde en mulighet til å utlikne på slutten. Det var viktig å få en seier igjen etter tapet for Buvik sist helg, sier Aakerholm.

Vil kjempe i toppen

Svorkmo har nå to seiere og ett tap på sine tre første kamper, som alle har blitt spilt på bortebane. Laget har satt flesteparten av vårkampene sine på bortebane i påvente av at kunstgressbanen på Svorkmo skal bli klar. Dermed skal Svorkmo spille seks bortekamper og tre kamper på nøytral bane (Glimt stadion) før sommerferien. Aakerholm er klar på at laget ønsker å kjempe i toppen av årets 5. divisjonsavdeling.

- Vi har ikke snakket om opprykk, men vi har ambisjoner om å kjempe i toppen. Så vil det gjenstå å se om det er så gunstig å rykke opp om vi skulle få muligheten til det, sier Svorkmo-treneren

Skal slå Frøya

Neste kamp er «hjemmekamp» mot Frøya på Glimt stadion. Frøya har mistet mange spillere fra satsingslaget i fjor, men har likevel en seier, en uavgjort og ett tap på de tre første kampene.

- Vi skal vinne den kampen, men Frøya har startet brukbart. Det ser ut som de stiller forskjellig lag til hver kamp de spiller, så de har nok litt spillere å ta av, sier Aakerholm.

Tapte 11-0

Orkanger fikk en kjempeopptur med 5-1-seier mot Frøya, men kom raskt ned på jorda igjen da de møtte et solid KIL/Hemne 2 torsdag kveld. OIF manglet en rekke spillere fra laget som slo Frøya og fikk virkelig kjørt seg. KIL/Hemnes andrelag med blant andre Hallvard Løseth på laget ga seg ikke før det sto hele 11-0. Den notoriske målscoreren Løseth scoret hele seks ganger.

Buvik kom også ned igjen på jorden etter at de slo Svorkmo i 2. serierunde. Hjemme mot Flatås ble det tap 3-1. Morten Trøan scoret Buviks eneste mål.

Rindal tapte 6-1 mot Charlottenlund 2 i den samme runden.

Hallvard Løseth scoret seks mål da KIL/Hemne 2 knuste Orkanger 11-0 torsdag kveld. Foto: Arkiv