Tinestafetten er verdens største stafett. Tirsdag stilte 110 210 elever over hele Norge til start for å løpe Tinestafetten – det gjorde at verdens største stafett satte ny rekord i 25-årsjubileet. I løpet av de 25 årene stafetten har eksistert har over 1.7 millioner elever deltatt.

Se stort bildegalleri med alle deltakerne her

1000 i idrettsparken

Under årets utgave i Idrettsparken var det nokså nøyaktig 1000 elever i aksjon. I år var det 100 lag på startstreken mot fjorårets 86 lag. Ett lag består av ti elever hvorav to er reserver.

- Det er rundt det vi pleier å ligge. I år hadde også Gimse skole meldt seg på her på Orkanger, men de endte til slutt opp en annen plass, sier arrangørsjef Ivar Nerhoel.

Har vært med i 25 år

Nerhoel har vært primus motor for Tinestafetten på Orkanger siden den startet opp. Dette var hans 25. gang som leder for den meget populære stafetten.

- Dette er en veldig flott dag og ungene ser frem til denne dagen. Tinestafetten er bra fordi det er mange som kan bli med og vi får veldig mange barn i aktivitet, sier Nerhoel.

- Hvordan er det å arrangere et slikt arrangement med så mange barn?

- Det er jo litt med det, men det er verdt det til slutt. Nå har jeg vært arrangøransvarlig i 25 år, men jeg har hatt god hjelp fra blant andre Thomas Nordahl Pedersen og Knut Arne Bakke de siste ti årene, sier Nerhoel.

Øver på vekslinger

Under årets stafett var elever fra Orkanger barne- og ungdomsskole, Skaun ungdomsskole, Børsa skole, Venn skole, Evjen skole, Gjølme skole, Årlivoll skole, Grøtte skole, Lensvik skole, Meldal skole, Løkken montessoriskole, Rindal skole og Krokstadøra representert.

Mange ivrige barn var i aksjon og elevene Sindre Øyasæter Røen, Anders Kvenseth, Scott Skjølsvold Aasen og Jon Kristoffer Bolme ved Rindal skole hadde øvd seg før stafetten.

- Vi har øvd på å løpe korte distanser og gi fra oss stafettpinnen på rett måte. Det er veldig viktig. Vårt lag vant den første stafetten med 50 meter, forteller Anders Kvenseth.

Så er det også greit å slippe en skoledag for å løpe stafett.

- Dette er litt artigere enn skole. Her får vi være ute i finværet og konkurrere mot andre skoler. Så er det artig å vinne også da, sier Kvenseth.