Bråttåbjønnj har vært et meget populært arrangement som har markert avslutning på Orkangerdagene de siste årene. Publikumsoppmøte har det ikke vært noe å si på de siste årene, men det har vært verre å få folk til å delta. Akkurat det ønsker arrangøren OIF å gjøre noe med til årets utgave av Bråttåbjønnj. Årets utgave går av stabelen søndag 24. juni.

- Vi ønsker å få det til å fremstå som mer lavterskel. Derfor har vi gjort enkelte klasser litt mer overkommelig i år. Vi ønsker å få med oss ungdommen i større grad enn vi har gjort tidligere, sier arrangøransvarlig Arnt Otto Lie.

Vil ha med skolene

For å få til det har OIF vært i dialog med skolene for å promotere arrangement og i tillegg har lengden på de forskjellige øvelsene blitt nedjustert. Bråttåbjønnj er som kjent et triatlon med svømming i Gammelosen, løping og sykling rundt Gammelosen.

- På ungdomsstafetten som er for ungdom i alderen 12–16 år har vi nå justert ned lengden på øvelsene slik at det blir 20 meter svømming, 300 meter løping og en runde på 2,2 kilometer på sykkelen. Det skal være mye mer overkommelig og vi håper dermed at flere unge vil være med. Vi har fått med oss flere skoler som vil hjelpe til med å få flere til å delta, sier Arnt Otto Lie.

Få deltakere

De siste årene har ikke deltakelsen vært all verden. I 2016 var det ikke mer enn 5–6 stafettlag og knappe 15 individuelle utøvere på startstreken. I fjor ble Bråttåbjønnj avlyst fordi nøkkelpersoner som hadde arrangert det tidligere var bortreist, men nå satser altså arrangøren på å komme tilbake med et smell.

- Dette er et arrangement som har trukket mye publikum til tross for at det har vært laber påmelding de siste årene. Det er en kjempefin avslutning på Orkangerdagene og det hadde vært artig å fortsette å holde liv i dette flotte arrangementet. Tidligere er det skiavdelingen som har hatt ansvaret alene, men i år har vi fått med hovedlaget i OIF og står sterkere, sier Lie.

Noe for alle

Syklisten Anders Oddli har vært med på Bråttåbjønnj en rekke ganger. Han mener det er et arrangement som bør passe for de aller fleste.

- Jeg deltok fra jeg var 12–13 år og vi hadde det samme stafettlaget i 5–6 år. Det var ikke konkurranseaspektet som gjorde at vi var med, men det var fordi det var artig. Dette er noe alle kan være med på. De siste årene har det kollidert med sykkel-NM og det gjør det dessverre i år også, sier Oddli som gjerne skulle deltatt.

Lie understreker at det ikke er så mye som skal til for å delta.

- Du trenger i grunnen bare en offroadsykkel. Vi oppfordrer både bedriftslag, kompislag, familielag, kostymelag og hva det måtte være, til å delta i årets Bråttåbjønnj, avslutter Lie.

Bråttåbjønnj er et arrangement som trekker mye tilskuere. Nå håper arrangøren å få opp deltakerantallet.