I midten av mars - på selveste St. Patrick's day - var det åpningshelg på utestedet midt i Orkanger sentrum. Du kjenner den kanskje som Orklapøbben, men med ny driver og nytt konsept har puben også fått nytt navn.

– Nå heter den «Tipsy Cow», sier Lena Johnsen.

Her forberedes det til «Ladies' night».

Ikke bare for gutta

Hun er i full gang med å sette i stand til ett av de nye konseptene, såkalt «Ladies' night». Det svinser av sminkeklare kvinner i lokalet, samtidig som flere og flere mannfolk med litt for buskete øyenbryn trer over dørstokken.

– Det er første gang i prøver oss med dette. Orklapøbben var en veldig mannsdominert pub, så målet er å appellere litt mer til damene, med drinker og vin; ikke bare øl og dart for gutta.

For anledningen er det rosa ballonger overalt. Veggene er malt i svart matt-farge, skinninventaret er rocka og solid. Innenfor baren står det to dartspill på tregulv.

– Håpet er at Orkanger vil ha det litt mer livat. Dette er en irsk pub, for både unge og voksne, sier Johnsen, som selv har tilbragt deler av oppveksten i irske miljøer, i sin fars fotspor.

Fra den opphøyde scenen kan det bli spilt både John Fogerty- og Neil Young-klassikere.

Navnet

Innerst i lokalet er det gjort klart for live pianomusikk på en opphøyd scene. Eventkalenderen er fylt opp med musikere som gjerne spiller rockeklassikere fra 80-tallet.

– Orkdalinger krever ikke så mye, men det går så tregt før de kommer igang, sier Ole Anders Opphaug.

– Men her skal det skje?

– Målet er at folk kommer hit for å kose seg i god atmosfære, med gode bartendere og høy kvalitet på produktene. Her er alle velkomne, sier Johnsen.

– Hvorfor «Tipsy Cow»?

– Vi var innom mange forskjellige navn, blant annet «Tipsy Farm». Men vi kom over en logo som vi likte, og da falt vi ned på «Tipsy Cow». Vi tenkte at farm ble litt for kjedelig.

De var inne på tanken om å sette inn en halvbrisen ku i logoen.

– Meningen var å gjøre det litt humoristisk da, men vi kom frem til at det var et litt feil signal å sende, sier den nye driveren.

Den som sikter seg inn på rommet innenfor bardisken, finner to dartspill.

Signaturdrink

På det nye barkartet, som inneholder mye mer enn øl tappet fra kran, står det navn på drinker som «Tipsy Dipsy» og - selvfølgelig - «Tipsy Cow».

– Det er «Tipsy Dipsy» som er signaturdrinken, sier Johnsen.

Fra tappetårnet på bardisken, kan den nye driveren forsyne tørste orkdalinger - og alle andre - seks forskjellige ølsorter, og én cider. Totalt har puben nesten førti forskjellige ølsorter.

– I kveld skal vi presentere en drink som aldri har blitt solgt i Norge før, sier Opphaug.

Tappetårnet, som har seks forskjellige ølsorter og én cider, var det første av sitt slag i Trøndelag.

Ifølge Opphaug kommer drinken fra Skagness, som ligger utenfor Norwich, i England.

– Den heter Badger (grevling, journ. anm.). Det er vår store, lille hemmelighet. Den krever et lite knep, så vi er spente på om vi får den til.

– Vi er gamle menn, men vi er fortsatt stødige på hånda, sier Stig Renolen selvsikkert.

– Tanken er at folk skal bli tipsy på «Tipsy», sier Johnsen.