Lørdagens V75 omgang på Bjerke inneholdt divisjonsfinaler, deriblant finale i grunndivisjonen og finale i hoppedivisjonen. Og det skulle bli litt av ei jubelhelg for kretsen rundt to av deltakerne, Master De Pan og Millminx.

Ny rekord

Først ute var Anne Kvikne Moes Master De Pan, som startet fra spor 10 i grunndivisjonsfinalen. Kusk for dagen, Kai Johansen, fikk etter hvert plassert hemnetraveren i fjerde par utvendig. Første halvkilometeren gikk etter luftige 1.10, og Master De Pan måtte virkelig jobbe for saken da Johansen styrte ut og angrep i tredjespor 600 meter fra mål. Til tross for den luftige åpninga, gikk også siste halvkilometeren radig unna i 13-fart. Men selv om det gikk fort i front og det ble langt fram for Master Thoj-sønnen, så klarte han å slå kloa i lederen på de siste metrene og krysse mållinja først. Dermed kunne eier og trener Anne Kvikne Moe juble for finaleseier, 100 000 kroner på kontoen og ny rekord på 1.14,2.

Eventyr

Master De Pan kan ikke omtales som noe annet enn et stort eventyr. Som med alle eventyr startet det ikke så bra. Hesten ble alvorlig skadet som åring, så alvorlig var skaden at man fryktet at hesten ikke ville overleve. Men etter kyndig hjelp fra veterinær Kristin Brækken og ni måneders «sykemelding», kom hesten seg på føttene. Treårssesongen ble langt på vei spolert som følge av at hesten kom seint i gang med trening etter skaden, men hesten fikk med seg én seier og én andreplass på tampen av fjoråret i regi Noralf Brækken. På nyåret fulgte tre strake seirer med Brækken som trener og kusk, men for en drøy måned siden valgte Moe å ta hesten heim til Hemne.

Solid CV

Og hesten har fortsatt å prestere også i regi matmor Anne Kvikne Moe og ektemannen Lars Olav Moe. Den 24. april klinket hesten til med imponerende seier på Bergsåker verdt 30 000 kroner. Og med lørdagens finaleseier verdt 100 000 kroner, ser hestens CV slik ut: Seks seirer, én annen og 228 864 kroner innkjørt på 11 starter i karrieren. Snakk om eventyr!

Imponerte voldsomt

Også distriktets andre finalevinner lørdag må kunne plasseres i kategorien eventyr. Per E. Garbergs Millminx opplevde også mye strul i starten av karrieren. Hoppa innledet meget bra som treåring, men fireårssesongen i fjor ble regelrett fiasko. Medeier Vegard L. Wolden fant etter hvert ut av problemene, og før jul i fjor var hoppa så å si startklar. Eierene valgte da å sette Millminx i trening hos Vegards bror, Bjerke-trener Anders L. Wolden, og siden er det bare blitt skrevet hyggelige kapitler i dette eventyret. Før lørdagens hoppefinale sto Millminx med fem seirer, én annen og én tredje på sju starter i år, og årets sjette seier kom etter ledelse fra start til mål lørdag.

Med lørdagens finaleseier verdt 110 000 kroner, har hoppa travet inn hele 274 000 kroner i år. Vinnertida lørdag ble råsterke 1.13,7 over full distanse. Imponerende!

Wolden-suksess

Orkdalingen Anders Lundstrøm Wolden har fra sin base på Bjerke etablert seg som en av landets aller mest suksessrike travtrenere. I tilleg til trene vinneren av hoppefinalen, Millminx, trener han også Allaway GT, som vant finalen i bronsedivisjonen lørdag.

Tidligere i uka opplevde også en annen orkdaling suksess på Bjerke. Onsdag vant nemlig Hafell Kuling dagens andre løp på Bjerke, verdt 24 000 kroner. Hafell Kuling eies av orkdalingen John Øystein Gjønnes, og trenes av Eivind Gravdal.

Anders L. Wolden vant to finaler lørdag, deriblant med Millminx. Her med derbyvinner Will Prinsen, som han også trener. Foto: Foto: Eirin Vinvand