Skaun kommune slår sammen tidligere vedtak om skatepark og treningspark, og planlegger å bygge en nyskapende aktivitetspark for hele kommunen.

– Vi skal søke om tilskudd til nyskapende aktivitetsarenaer. Da må parken inneholde flere elementer enn bare trening, og gjerne være litt nyskapende. Skatepark og treningspark er ikke nyskapende nok hver for seg, så derfor vil vi tiltrettelegge også for andre aktivitieter, sier idretts- og friluftskonsulent i Skaun kommune, Jartrud Marie Åsvold, til avisa Sør-Trøndelag.

Forslag fra 13-åring

Kulturdepartementet har satt av 100 millioner til nyskapende, egenorganiserte aktiviteter, og det er i den anledning Skaun kommune jobber med en søknad for å kunne nyte av dette tilskuddet.

– Vi opplever at det er stort frafall i organisert idrett, der stadig flere deltar i egenorganisert idrett. Det er stor mangel på arenaer for egenorganisert aktivitet i kommunen, og da må vi være med på å legge til rette for dette, sier Åsvold.

Det var en 13-åring som i sin tid stod bak en underskriftskampanje for å få igang arbeidet med å bygge en skatepark. Det er forlengelsen av dette initiativet som nå har ledet rådmannen til å innstille om aktivitetspark.

– Skatingen er ikke organisert i Skaun, slik som i Trondheim, men et skatemiljø det er det. Det er soleklart mangel på arenaer i Skaun, det har tidligere bare vært noen miniramper. Det er ikke noe godt tilbud i det hele tatt. Så det er viktig at det blir god kvalitet.

Lokalitet

Kommunen har sett på arealer både i Buvika og i Børsa for beliggenhet, men ifølge Åsvold er det Buvika som peker seg ut som den beste lokaliteten.

– Det området vi har tenkt er ved Buvika stadion. Det ser vi flere fordeler ved; det er sentralt, åpent, ligger i umiddelbar nærhet til andre idrettsanlegg, og ligger tett på skole, barnehage og bebyggelse, sier Åsvold.

– Det skal ikke bare være et nærmiljøanlegg, men et anlegg for hele kommunen. Det er naturlig at skole og barnehage kan bruke det på dagtid. Anlegget skal være åpent for alle.

Åsvold forteller at Skaun kommune har kikket mot lignende aktivitetsparker i Trondheim for inspirasjon.

Ønsker forslag

Kommunen ønsker nå tanker og forslag til hvordan kommunen best mulig kan utnytte den nye parken, og fylle den med aktivitet både på sommer- og vintertid.

– Det er først og fremst egenorganiserte aktiviteter vi ønsker å legge til rette for. La oss si man har skatearena om sommeren, så kan man islegge om vinteren og gjøre det om til et skøyteanlegg. Der håper jeg vi kan få gode innspill, for vinterbruken er kanskje det som er vanskeligst å tilrettelegge, sier Åsvold.

Det er ikke vedtatt når arbeidet med å bygge parken skal starte, eller hva den kommer til å koste.

– Men aktivitetspark blir det helt sikkert?

– Både skatepark og idrettspark er vedtatt, og det er vedtatt at dette skal samlokaliseres. En aktivitetspark vil inneholde enda flere elementer. Alt fra treningsbenker, til frisbeegolf; bare det legges til rette for aktivitet. Vi ønsker veldig gjerne at innbyggerne kommer med innspill og forslag til aktiviteter.