Torsdag 24. mai er det åpent møte i Songlia for å diskutere videre drift og framtida til Songlia og Grytdalen.

Overtok drifta

Ett år er gått siden Grytdalens venner, Naturvernforbundet, Orkla Jeger og fiskeforening og Sør-Trøndelag Jeger og fiskeforening overtok drifta av Songlia. Det er Songlia Eiendom AS som står ansvarlig for drifta.

Tur før møtet

Det er Grytdalens venner som torsdag 24. mai inviterer til møte i Songlia for å gå gjennom planene for det naturskjønne og verdifulle området.

- For dem som ønsker det, og om været er i godlage, blir det en tur til Tjønnhammeren før møtet, sier Folke Forfang og føyer til at det er en kort tur til et flott utsiktspunkt over området.

Drift av Songlia

På møtet skal fylkesmannen gjennomgå planene for utarbeiding av en forvaltningsplan for Grytdalen naturreservat. Utleie av Songlianlegget er i gang etter at vannforsyning og avløpsanlegg kom i orden i fjor sommer. På møtet vil Songli eiendom AS orientere om drifta av Songlia, og hvilke planer det er for utleie av bygningene Hjortdalshytta, Bjørndalen og Svarttjønnhytta som alle ligger i Grytdalen.

Ifølge Forfang er det også et arbeid i gang i regi av fylkesmannen med å fjerne uønska treslag i området. Det er i hovedsak sitkagran og buskfuru.

Stimerking

Ettersom det er svært mange som bruker Songlia og Grytdalen som turområde, kommer Grytdalens Venner i løpet av sommeren til å merke stier og veier i området med retningsskilt med avstand til de viktigste turmåla. Dette er et omfattende arbeid som de ikke regner med å bli ferdige med i sommer, men planen er å fortsette arbeidet i samarbeid med fylkesmannen.

Slåttedugnad

Det er også planer om å opprettholde den gamle slåttemarka med den frodige og varierte blomsterenga på Bjørndalen hvor det i flere år har vært slåttedugnad. Naturvernforbundet vil fortelle om dette arbeidet og hvilke planer det er rundt dette i tida framover.

Ellers er området i Songlia og Grytdalen mye brukt av jeger- og fiskeforeningene, blant annet til jaktkurs. Jeger- og fiskeforeninga vil orientere om dette på møtet som er åpent for alle som er interesserte i det som foregår og i det som det svært så naturskjønne området rommer.